Musculoskeletale aandoeningen

Musculoskeletale aandoeningen: een groeiende gezondheidsmarkt

Musculoskeletale aandoeningen (aandoeningen aan het steun-, houding- & bewegingsapparaat van het lichaam) zijn wereldwijd de belangrijkste oorzaak van chronische pijn, lichamelijke beperkingen en een verminderde kwaliteit van leven. Dergelijke aandoeningen zijn een enorme last voor patiënten en familieleden, omdat ze de fysieke mogelijkheden ernstig kunnen aantasten en daarmee dus de deelname aan alledaagse activiteiten. Een groot deel van de oudere bevolking lijdt aan één of meer aandoeningen van het bewegingsapparaat. Een gevolg, naast de fysieke en maatschappelijke klachten van de patiënten, zijn de aanzienlijke directe en indirecte kosten voor de nationale gezondheidszorgsystemen. Deze ontwikkeling vindt vrijwel overal ter wereld plaats.MBST-Systeem voor Magnetische Resonantie Therapie

MedTec Medizintechnik GmbH ontwikkelt, produceert en distribueert via haar Nederlandse partner MBST BV de gepatenteerde MBST-Technologie die met succes wordt toegepast in therapiesystemen voor humane, veterinaire en esthetische geneeskunde. De MBST-Therapieapparaten voldoen aan alle wettelijke eisen. Bovendien voldoen ze aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, therapeutische werkzaamheid, ontwerp en patiëntcomfort. Sinds 1998 heeft MedTec zich met zijn therapeutisch gebruikte Magnetische Resonantie Technologie ontwikkeld van pionier tot wereldmarktleider. Haar certificeringen en keurmerken worden wereldwijd erkend en staan voor vertrouwen en veiligheid.

Een toenemend aantal artsen, specialisten, medische zorgcentra, ziekenhuizen, klinieken en universiteiten vertrouwen op het MBST-Systeem voor Magnetische Resonantie Therapie - niet alleen in Duitsland en Europa, maar over de hele wereld.

MedTec en MBST BV gaan de uitdaging aan met de MBST Magnetische Resonantie Therapie

Veel conventionele therapiebenaderingen zijn primair gericht op de symptomen. Pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen, waarvan sommige met ernstige bijwerkingen, zullen de ziekte in eerste instantie gemakkelijker te dragen maken voor de patiënt. Een degeneratieve ziekte zoals artrose of osteoporose ontwikkelt zich voortschrijdend verder. Het zieke of beschadigde weefsel neemt toe. De aftakeling gaat verder en uiteindelijk is de laatste beschikbare optie veelal een chirurgische ingreep (o.a. een prothese) met alle bijbehorende risico’s en ongemakken van dien.

MBST heeft een ander uitgangspunt. MBST Magnetische Resonantie Therapie is een natuurlijke, biofysische stimulatiebehandeling voor het metabolisme (stofwisseling) van de cellen van ons lichaam. MBST zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, zoals bot- en spiercellen, en revitalisatie en regeneratie (herstel, vernieuwing) van beschadigde en inactieve cellen (o.a. kraakbeencellen), om op die wijze het algehele degeneratieproces van het lichaam, waaronder kraakbeendegeneratie (verslechtering van kraakbeencellen), een tijdelijke halt toe te roepen.

Het is aannemelijk dat de therapeutische MBST-Technologie en Therapie van MedTec zal blijven groeien in lijn met de demografische ontwikkelingen, waaronder de toenemende vergrijzing. Musculoskeletale aandoeningen, dus aandoeningen aan het steun-, houding- & bewegingsapparaat van het lichaam, komen steeds vaker voor naar gelang men ouder wordt. Ongeveer 50% van de vrouwelijke en 33% van de mannelijke bevolking tussen de 70 en 79 jaar lijdt aan artrose. 25% van de vrouwen en 3% van de mannen in deze leeftijdsgroep lijdt aan osteoporose. Ongeveer 25% van de vrouwelijke en 17% van de mannelijke totale bevolking in Nederland heeft chronische rugpijn. Velen lijden zelfs aan verschillende musculoskeletale aandoeningen. Musculoskeletale aandoeningen zijn de meest voorkomende diagnose in gezondheidsklinieken en revalidatiecentra voor beide geslachten, de meest voorkomende reden voor ziekteverzuimdagen en de tweede meest voorkomende oorzaak van gezondheidsgerelateerde vervroegde uittreding.

MBST is als behandeling voor de aanmaak van nieuwe bot- en spiercellen en de revitalisatie van kraakbeencellen, om kraakbeendegeneratie & botontkalking (tijdelijk) tegen te gaan, in te zetten tegen artrose en osteoporose. Daarnaast kan MBST ook een bijdrage leveren aan het herstellen (regenereren van specifiek doelweefsel zoals spier-, pees- of bandweefsel) e/o het verlichten van diverse aandoeningen en klachten, zoals: sportblessures & spierscheuringen, wervelgerelateerde rugklachten (tussenwervelschijven), bandletsel, stressfracturen etc.. Dit alles middels het stimuleren van het celmetabolisme van het menselijke lichaam.

Daarom volgt een iets diepere duiding van het fenomeen van celmetabolisme, dat bij ieder mens iedere seconde van de dag gedurende het gehele leven plaatsvindt en waar MBST, zoals beschreven bij de diverse aandoeningen, een positieve inbreng op heeft.

Verder staan daarom, voor de volledigheid, een viertal aandoeningen & klachten nader benoemd ter verdere duiding van de mogelijkheden die de MBST-Behandeling kan bieden. Het betreft de volgende vier aandoeningen en klachten:


Celmetabolisme

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op