Over ons

MBST BV

Wij van MBST BV zijn sinds 2020 de Nederlandse partner & licentiehouder van het Duitse MedTec Medizintechnik GmbH voor de verdere uitrol van het MBST-Systeem op de Nederlandse en Belgische markt. MedTec Medizintechnik GmbH is de ontwikkelaar en producent van het MBST-Systeem, bestaande uit diverse apparaten en een gedegen behandeling. Tevens voeren wij ook een eigen MBST-Behandelcentrum voor het daadwerkelijke behandelen van mensen met degeneratieve en orthopedische aandoeningen.

Visie 

Het behouden of herstellen van de gezondheid is een van de belangrijkste menselijke behoeften. MBST Magnetische Resonantie Technologie is ontworpen om de natuurlijke zelfherstellende processen te stimuleren en het regeneratieve potentieel te bevorderen dat we allemaal in ons dragen. Dit alles zonder operatie, injecties & infusen, medicijnen of pijnstillers met alle bijbehorende risico's, stress en bijwerkingen van dien, om op deze wijze bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven.

Het doel: uitstekende medische technologie bekendheid meegeven en bereikbaar maken voor patiënten en medische professionals

We combineren traditionele waarden zoals betrouwbaarheid, transparantie en toewijding met een gezond streven naar vooruitgang en de maatschappelijke omarming van revolutionaire medische technologieën.

Ons doel is om excellente medische technologie te ontwikkelen, bekendheid mee te geven en bereikbaar te maken voor patiënten, gebruikers en professionals. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat vele mensen absolute baat kunnen hebben bij de MBST-Behandeling. Wij van MBST BV gaan met de inzet van de MBST-Therapie uit van het regenereren (lees: de natuurlijke herstellende processen in het lichaam) in plaats van het (posttraumatisch) operatief repareren/herstellen en het puur symptomatisch reactief handelen middels medicamenteuze pijnbestrijding (Regeneratieve visie van de MBST-Therapie). 

Verder streven wij naar het optimaliseren van MBST-Producten en MBST-Diensten in het belang van onze klanten en patiënten en naar het vergroten van de therapeutische effectiviteit van de MBST-Therapie. Daarom wordt de MBST-Technologie continu doorontwikkeld. Nieuwe MBST-Therapieapparaten worden op de markt gebracht en verdere indicaties breiden het bereik & mogelijkheden van therapeutische MBST-Toepassingen uit.

Begeleidende onderzoeksprojecten zijn gericht op in-vivo (onderzoek met mensen in levende lijve), in-vitro (onderzoeken, inclusief onderzoeken op cellulair niveau, in laboratoria) en klinische studies. Dergelijke onderzoeken vormen de basis voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingsgebieden.

MBST ontwikkeld op de Universiteit van Giessen (Duitsland) en actief in ruim 40 landen

MBST (Moleculaire Biofysische Stimulatie Therapie) is een andere benaming voor Magnetic Resonance Therapy (MRT), wat een afgeleide is van Magnetic Resonance Imaging (oftewel MRI, bekend van de MRI-scans; letterlijk vertaald: Magnetische Resonantie Beeldvorming). Kernspintomografie is eveneens een alternatieve benaming voor MRI en het daarvan afgeleide MBST, waarin het natuurkundige fenomeen van ‘kernspinresonantie’, oftewel Magnetische Resonantie van atomen, centraal staat.

MBST is een op de Universiteit van Giessen (Dui) ontwikkelde, gepatenteerde en door de TÜV erkende & goedgekeurde toepassing, die alleen al in Duitsland door meer dan 500 orthopeden en chirurgen als succesvolle behandeling erkent en gebruikt wordt. Naast Duitsland is MBST inmiddels ook al uitgerold in meer dan 40 landen. Meer dan 350.000 mensen zijn succesvol behandeld met MBST en alleen al in Duitsland worden meer dan 130.000 MBST-Therapie-uren per jaar uitgevoerd met MBST.

Deze unieke behandeling ook in uw praktijk toepassen?

Voor professionals

Deze unieke behandeling ook in uw praktijk toepassen?

Wilt u de MBST-Therapie kunnen inzetten in uw praktijk? Uiteraard dient u dan te beschikken over één of meerdere MBST-Apparaten. Informeer bij ons voor de mogelijkheden, de kosten en de verdere samenwerking. We sturen u dan graag een overzicht van de kosten, inclusief een basale calculatie, waarmee de exploitatie van MBST in uw praktijk inzichtelijk wordt weergegeven.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op