Succesverhalen

Succesverhalen

Ervaringen en behaalde successen met de MBST Magnetische Resonantie Therapie

Sinds 1998 hebben vele patiënten de effecten van MBST Magnetische Resonantie Therapie op hun lichaam ervaren. Meer dan 350.000 patiënten tot nu toe. Hieronder treft u enkele persoonlijke ervaringen aan van mensen die de MBST-Therapie hebben ingezet als oplossing en verlichting van hun specifieke degeneratieve of orthopedische aandoening. De originele versies van deze patiënten-ervaringen en de toestemmingsverklaringen voor publicatie worden bij MBST BV en MedTec Medizintechnik GmbH bewaard. Mocht u uw ervaringen met MBST willen delen, dan vernemen we deze graag. U kunt ons uw ervaringen altijd mailen. 

Scrol voor succesverhalen van patiënten naar onderen.

Klik hier om ook de ervaringen van medische professionals lezen. 

Uw verhaal of uw ervaring delen!

Wij vernemen graag uw verhaal of ervaringen met MBST. Wilt u deze delen met ons en andere mensen die geïnteresseerd zijn in een MBST-Behandeling? Geef deze ervaring dan aan ons door.

Deel jouw ervaring met MBST

Waar kun je anders gezondheid kopen?

Wat ik heb, heet spinale stenose. Het is als een artrose van de wervelkolom, die het wervelkanaal vernauwt en de zenuwen in het ruggenmerg samenknijpt. Gewoon zitten ging me best goed af, maar ik kon bijna niet meer lopen. Zelfs korte afstanden deden me zoveel pijn dat ik steeds vaker thuis bleef. En dat terwijl ik er zo naar uitgekeken had om te genieten van die enorme hoeveelheid tijd die ik na mijn pensioen zou hebben. Ik was van plan die tijd te gebruiken om alles te zien wat ik eerder niet had kunnen bezoeken. En dan was daar nog mijn hond Seppel, die samen met mij het huis niet meer uitkwam. Slechts een paar stappen buiten het huis, dat is gewoon niet genoeg voor hem, maar meer kon ik niet lopen.

Fysiotherapie hielp helemaal niet, want mijn pijn wordt veroorzaakt door de botvernauwing en niet door de spieren. Maar een operatie aan de wervelkolom was voor mij op 68-jarige leeftijd te riskant. Mijn orthopedische arts stelde voor om de MBST-Therapie te proberen die hij tot dan toe alleen met succes gebruikte bij patiënten met artrose van de knie en heup. En het resultaat: 5 maanden na de behandeling kon ik 3 weken lang 6 uur per dag wandelen gedurende een vakantie in de Oostenrijkse Alpen!

7 jaar later na de MBST-Therapie ben ik nog steeds tevreden met het resultaat. Ik kan lange wandelingen maken. Een paar dagen in de week, in de ochtend en avond, een uur lang. Geen problemen om omhoog te lopen en weinig moeite om naar beneden te lopen. Helaas weet ik dat de aandoening, Spinale Stenose, zelf niet verdwenen is. Wanneer de symptomen terugkeren, een moment dat ik erg vrees, plan ik de MBST-Therapie onmiddellijk weer in. Waar kun je anders gezondheid kopen?

Gerke v. G., 65 jaar - Spinale Stenose (wervelkanaalvernauwing)

Ik voel me zekerder bij alles wat ik doe

Als ouderenverpleegkundige ben ik niet de enige die afhankelijk is van mijn lichaam om goed te functioneren. Veel van onze bewoners zijn afhankelijk van mij om snel naar hen toe te komen als dat nodig is, om hen te helpen bij hun dagelijkse taken en om op mij te kunnen steunen als dat nodig is. Toen mijn linkerknie pijn begon te doen, probeerde ik er op de een of andere manier mee om te gaan. Acupunctuur, een kniebrace, fysiotherapie en pijnstillers hielpen, maar dat was niet de uiteindelijke oplossing voor mijn knieprobleem. Ik bleef ondanks de pijn naar mijn gymles en de sportschool gaan, in de hoop dat als ik fit blijf, ik mijn knieproblemen beter zou kunnen compenseren.

Ik ontdekte MBST Magnetische Resonantie Therapie op internet en dat overtuigde me. Ik vond ook een orthopedisch chirurg die met deze methode behandelde. Het is niet erg dichtbij, maar het was het waard voor mij. Ik wilde operaties aan mijn knie, indien mogelijk vermijden, maar ik wilde me ook niet neerleggen bij de pijn en de beperkingen die ik ondanks alle andere therapiepogingen nog steeds had.

Meteen na de MBST-behandeling van 7 dagen voelde ik een lichte verbetering. Een paar weken later was ik verbaasd hoeveel bewegingen ik weer zonder pijn kon doen. Ik kon bijvoorbeeld veel gemakkelijker in mijn auto stappen. Zelfs mijn buurvrouw kwam naar me toe dat ze had opgemerkt hoeveel makkelijk ik kon bewegen. En mijn vrienden in de sportschool waren verbaasd dat ik weer op mijn linkerbeen kon balanceren, als ik me omkleedde zonder altijd tussendoor te moeten gaan zitten. Ook op het werk is alles weer makkelijker voor mij, zeker bij het optillen van bedlegerige bewoners. Ik hoef geen collega meer te bellen, uit angst niet meer te kunnen omgaan met plotselinge optredende pijn zoals voorheen. Ik voel me weer veel zekerder bij alles wat ik doe.

Susanne J., 54 jaar - Knie-artrose

De operatie is van tafel!

Mijn linkerknie begon steeds vaker pijn te doen na een lange en vermoeiende dag op het werk. Ik dacht er niet veel over na, ik had er tenslotte al zo'n 10 jaar af en toe problemen mee. Ik denk dat ik oud aan het worden ben, zei ik altijd tegen mijn vrouw. Maar de pijn hield steeds langer aan en uiteindelijk had ik continue pijn. Ik kon mijn been nauwelijks meer gebruiken, de knie buigen of de trap aflopen lukte niet meer. Ik heb een dokter geraadpleegd omdat die symptomen een ernstige beperking betekenen voor mijn werk – ik ben bouwkundige. De diagnose was: gevorderd stadium van beschadigd gewrichtskraakbeen in de knie met mogelijke ontstekingen in de knie.

Mijn arts heeft me zorgvuldig voorbereid op het feit dat ik waarschijnlijk een ingrijpende operatie zou moeten ondergaan, waarbij het kniegewricht wordt vervangen door een knieprothese. Hij verwees me door naar het ziekenhuis, dat direct een datum voor de operatie vaststelde. Een andere kliniek bevestigde de diagnose. Ik was daarheen gegaan om een second opinion te krijgen, want als zelfstandige kon ik het me nauwelijks veroorloven om zo lang niet te werken vanwege een operatie en een langdurige revalidatie. Omdat de zaken enigszins verbeterden, heb ik de operatie uitgesteld.

Toen vertelde een vriend me over een behandeling die Magnetische Resonantie Therapie wordt genoemd. Ik sta open voor nieuwe dingen, dus ik heb een consult gehad in een MBST-Behandelcentrum. Ik dacht: waarom probeer je dat niet voordat je geopereerd wordt? Het lijkt een beetje op een MRI-Scanner, maar dan veel kleiner en je voelt niets als je het been een uur in die apparatuur houdt. Al na de eerste behandeluren voelde ik een verbetering, die tot zes maanden na de behandeling bleef toenemen. Het is niet ongebruikelijk dat het beste resultaat pas na een half jaar wordt bereikt. Ik herhaalde de MBST-Therapie ongeveer anderhalf jaar later. Ik kan melden dat ik absoluut normaal kan leven zonder enige beperking of angst voor bewegingen. De operatie is van tafel!

Hans A., 64 jaar - Artrose van het kniegewricht

Succesvolle artrosebehandeling - herwonnen kwaliteit van leven.

Ik ging naar de dokter vanwege aanhoudende pijn in mijn heup. Het was geeneens zo’n hevige pijn, maar het bemoeilijkte toch het lopen en het traplopen. Uiteindelijk werd het wel erger en kon ik op gegeven moment niet meer dan 1,5 km lopen. De dokter plaatste vervolgens een cortisone-injectie, wat slechte een korte periode hielp. Maar een operatie werd niet aanbevolen omdat de degeneratie van kraakbeen nog niet zo erg was.

In een andere gespecialiseerde praktijk vertelde de dokter me heel overtuigend over Magnetische Resonantie Therapie als een meer permanente oplossing. De behandeling was aanvankelijk niet erg comfortabel voor mij. Eerst werd de pijn erger, waardoor ik me een beetje zorgen maakte. Maar daarna werd het langzaam maar zeker beter. Nu, een paar weken later, heb ik geen klachten meer. Ik fiets elke dag 10 km en ben daardoor al 3 kg afgevallen. Ik kan 3 uur lopen zonder pijn. Ik denk dat dat enorm is voor mijn leeftijd.

MBST heeft me erg geholpen en ik heb mijn kwaliteit van leven teruggekregen. Ik raad het je zeker aan.

Hubert v. H., 77 jaar - Artrose van de heup

Mijn leven is weer normaal - wat een geluk!

Zoveel had ik al opgegeven… Ik kon tenslotte al bijna niets meer doen met mijn vingers. De hele tijd stijfheid, vooral in de ochtend. Voor het zetten van koffie was een aantal minuten strekken en buigen nodig. Anders kon ik mijn vingers niet om de beker krijgen. Ik voelde me als een oude vrouw, maar ik was pas 58 jaar oud.

En dan heb ik het nog niet over de permanente pijn. Op mijn  werk was dat ook lastig. Altijd proberen te doen wat het beste werkte en met zo min mogelijk pijn voor min vingers. Typen op het toetsenbord - oh jee. Ik had ook mijn hobby’s geleidelijk aan al opgegeven. Ik vond vooral de pottenbakkerslessen altijd erg leuk. Dat miste ik zeer, vooral het gezelschap daar.

Ik hoorde toevallig over MBST-Therapie, een patiënt op het werk vertelde me erover. Natuurlijk heb ik even nagedacht over de kosten, maar wie wil er nou de hele tijd pijn hebben? Ik werd behandeld in een gespecialiseerd (fysio)centrum voor artrosebehandeling. Zeven sessies van een uur per dag. Het begon te tintelen tijdens de derde behandeling. Toen dacht ik voor het eerst dat het zou kunnen helpen.

Na de zevende sessie was ik bijna pijnvrij en de weken daarna werd het steeds beter. En tot nu toe is de pijn niet teruggekomen. Er is nog een lichte stijfheid in de vingers, maar met speciale oefeningen heb ik het nu onder controle. Het belangrijkste is dat de pijn weg is, wat het trainen veel gemakkelijker maakt. Bovendien kan ik weer doen wat ik leuk vind, zoals pottenbakken, zonder me geforceerd te hoeven concentreren op het vermijden van de meest pijnlijke bewegingen. Mijn leven is weer normaal - wat een geluk!

Sabine M., 58 jaar - Artrose in de vingergewrichten

Ik ben niet langer bang voor een handdruk

Ik heb artrose in mijn handen. Toen mijn vingers pijn begonnen te doen, dacht ik: misschien heb ik vroeger teveel in een koude omgeving gewerkt. Ik had pijn in mijn handen, ik kon geen vuist maken en kon niet goed vastpakken. Vooral als iemand heel hard in mijn hand kneep als begroeting had ik pijn.

Mijn arts raadde de MBST Magnetische Resonantie Therapie aan, zodat ik geen pijnstillers hoefde te nemen. Aangezien er niets anders is dat helpt bij artrose, heb ik deze therapie geprobeerd. Ik dacht: ik kan er alleen maar beter van worden. Wat inderdaad ook zo uitpakte.

Ik heb de behandeling gehad in februari 2017. Nu, aan het einde van het jaar, ben ik nog steeds pijnvrij. Als het zo blijft, ben ik blij dat ik de therapie heb gehad. Ik ben niet meer bang voor een handdruk en mijn ringen passen ook weer. Het zou geweldig zijn als ook de zorgverzekeraars zouden instemmen en het willen opnemen ter vergoeding in het pakket, zodat nog meer patiënten geholpen kunnen worden.

Ingeborg B., 75 jaar - Polyartrose in de vingers en armen

Het gaat over mijn gezondheid.

Jarenlang heb ik problemen gehad met mijn beide knieën, eerst meniscusproblemen, daarna artrose. Pijn was mijn dagelijkse metgezel en mijn mobiliteit was zeer beperkt.

In 2016 is de rechterknie geopereerd en heb ik een gewrichtsprothese gekregen. In deze knie heb ik geen pijn meer, maar ik heb wel grote mobiliteitsproblemen. Daarom wilde ik een andere oplossing voor mijn linkerknie.

Hoewel de schade aan mijn linkerknie aanzienlijk is, heb ik in 2018 besloten om een MBST-Therapie te ondergaan. Zowel mijn orthopeed als mijn fysiotherapeut hadden het mij aanbevolen. Het succes van de behandeling kwam snel. Mijn linkerknie is al een jaar pijnvrij en ik kan weer veel beter lopen. Ik ben wel bang dat ik op den duur ook de operatie aan die knie zal moeten ondergaan, maar ik heb wel veel tijd gewonnen, waarvoor ik heel dankbaar ben.

Natuurlijk was ik in het begin sceptisch, want het gaat tenslotte om mijn gezondheid. Wellicht nemen de zorgverzekeraars straks de kosten of een deel daarvan over als ze ontdekken hoe succesvol de MBST Magnetische Resonantie Therapie kan zijn. Mijn orthopeed en mijn fysiotherapeut hadden mij MBST aanbevolen. Mijn linkerknie is al een jaar pijnvrij.

Gemma Z., 64 jaar - Artrose in het kniegewricht

De kwaliteit van mijn leven is verbeterd met deze behandeling.

Ik ben 60 jaar oud en kon vanwege de pijn in mijn knie maar tree voor tree een trap oplopen. Ik moest tot 4 keer per dag pijnstillers nemen en werd vaak 's nachts vaak wakker met pijn in de knie.

Meerdere doses pijnstillers, waaronder prednisolon, gaven me alleen verbetering op korte termijn. Hyaluronzuur-injecties brachten ook niet het gewenste resultaat. Tenslotte werd een knieprothese als laatste optie overwogen.

Vanaf november 2016 ben ik begonnen met de MBST Magnetische Resonantie Therapie. Pas in maart merkte ik verandering. Vrij laat eigenlijk. Vanaf april was er een lichte verbetering. Vanaf juni voelde ik een duidelijke verbetering. In de zomer had ik nog maar nauwelijks pijnstillers nodig en kan ik weer regelmatig fietsen. Ik kan ook weer normaal de trap opkomen. Het gebruik van pijnstillers is een uitzondering geworden en hoeft ik alleen maar te gebruiken als de werkdruk –ik ben ouderenverpleegkundige- te hoog wordt.

Door deze behandeling is mijn kwaliteit van leven zeer verbeterd. Maar waarom wordt een knieprothese wel vergoed door de ziektekostenverzekering en de MBST Magnetische Resonantie Therapie niet?

Ingrid K., 60 jaar - Knie-artrose

Niet meer 's nachts wakker worden vanwege kniepijn

Elke dag pijn. Pijn bij het opstaan, pijn bij het lopen, Soms in de rechterknie, soms in de linker of zelfs in beide knieën. Elke avond angstig om weer wakker te worden met die kniepijn. Dat was de rode draad van een aantal jaren in mijn leven.

Pijnstillers, injecties, acupunctuur en fysiotherapie hielpen altijd maar gedeeltelijk en voor slechts een korte periode. Een jaar geleden hoorde ik van mijn orthopeed over MBST Magnetische Resonantie Therapie. Ik besloot om dat te proberen en ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb.

Niet meer 's nachts wakker worden vanwege kniepijn. Geen problemen met lopen. Ik kan gaan winkelen, boodschappen doen of wandelen. Alleen de trap opkomen is moeilijk, afhankelijk van mij dagelijkse vorm & conditie. En er zijn zo nu en dan van die dagen dat één van de knieën toch nog pijnlijk is. Maar de pijn is wel aanzienlijk minder dan voor de therapie. Afsluitend kan ik wel zeggen: ik ben erg tevreden met wat de MBST Magnetische Resonantie Therapie me heeft gebracht en ik ben dankbaar voor de manier waarop ik ben geholpen met deze therapie.

Ivo T., 82 jaar - Dubbele knie-artrose

Geen pijn en klachten meer in de afgelopen 6 jaar

7 jaar geleden lag ik praktisch op de operatietafel. Je zou kunnen zeggen dat ze de zaag al klaar hadden om een kunstkniegewricht in te brengen. Artrose Graad III in mijn rechterknie maakte bewegingen en activiteiten moeilijk of onmogelijk voor mij. En ik zat eigenlijk al op de overgang vaar Artrose Graad IV. Ook hinkte ik heel erg.

Ik had al met tegenzin besloten om de operatie te ondergaan vanwege de ernst van mijn klachten. De datum was al vastgesteld. Maar toen vernam mijn vrouw over een niet-chirurgische behandeling van artrose. Ze verzamelde wat meer informatie en stelde toen voor dat ik dat eerst zou proberen, voordat er geopereerd zou gaan worden.

Dus ik heb vervolgens een orthopedisch chirurg die MBST-Therapie inzet geraadpleegd. Daar zou ik die MBST-Therapie gaan doen. Ik heb uiteraard een ziektekostenverzekering, maar moest de kosten zelf betalen. Maar wie wil een operatie niet voorkomen? De orthopeed zei dat een dergelijke behandeling bij Artrose Graad IV enkel wordt gezien als een therapiepoging. Dit omdat de kraakbeendegeneratie al zo ver gevorderd was, maar ik was bereid om alles te proberen.

Om bij de orthopedische praktijk te komen, moest ik een paar traptreden omhoog. Dat viel me altijd zwaar. Toen ik mij op de 4e dag meldde voor het 4e behandelingsuur van de MBST-Therapie, vroeg ik aan de dokter of het al mogelijk is dat ik al iets opmerk en verbetering voel?. Ik had namelijk het gevoel dat het gemakkelijker was om de trap op te lopen.

Ik heb de therapie 6 jaar geleden gedaan en sindsdien heb ik helemaal geen klachten meer. Ik fiets weer, ik dans met mijn vrouw en ik kan wandelen. Voor mij was het de poging meer dan waard.

Walter v. K., 72 jaar - Knie-artrose

Verlichting artrose en volledig herstel beenmergoedeem zonder operatie.

Aan het begin van het jaar ging ik naar de dokter vanwege ernstige klachten. Ik had het zo lang mogelijk uitgesteld en gewacht tot het beter zou worden, maar inmiddels was de pijn erg hevig geworden en kon ik mijn knie niet meer goed bewegen. Er werd artrose in de knie vastgesteld. Als gevolg van de langdurige rust die ik had genomen en ontzien van de knie, begonnen zelfs de dijbeenspieren zich te degenereren.

De dokter gaf me injecties in de knie die enige tijd hielpen. Maar na een paar maanden keerde de pijn sterker terug dan voorheen en de volgende injecties hielpen helaas niet meer zo goed als voorheen. Mijn arts raadde een artroscopie aan voor een betere diagnose, maar het risico was voor mij te groot, mede vanwege mijn gewicht. In plaats daarvan werd een MRI-scan uitgevoerd. Hieruit bleek dat, naast de vergevorderde artrose, ook beenmergoedeem (ontsteking en ophoping van bloed in het bot) was ontstaan dat de pijn veroorzaakte en al op de rand van de overgang naar botnecrose stond. Dit kan heel ernstig worden en er zijn hiervoor maar weinig behandelingsopties.

Eén van de mogelijke behandelingsopties is de MBST Magnetische Resonantie Therapie. Volgens mijn dokter zou MBST een oplossing kunnen zijn. En dat kan ik inmiddels bevestigen. Ik had 9 uur therapie, elke dag één uur.

Na de eerste drie behandeluren voelde ik me al een stuk beter. De pijn was veel minder en ik kon mijn knie weer buigen en strekken. Een andere MRI-scan liet zien wat ik al wist door de verbetering: het oedeem was bijna volledig afgenomen. En het leek erop dat de therapie niet alleen effect had gehad op het oedeem, maar ook op de artrose. Na 3 maanden was ik volledig klachtenvrij en kon ik zonder problemen mijn knie weer kon bewegen en belasten.

Ik ben erg blij dat de MBST-Therapie zo goed heeft gewerkt, omdat ik op deze manier zowel een ingrijpende operatie als ook verdere schade aan het kniegewricht kon voorkomen.

Alfred B., 63 jaar - Knie-artrose en beenmergoedeem

Nu is alles weer in orde

In het hoge gras staat een vrolijk geschilderde stacaravan. Op het kleine terras voor de deur schijnt de zon. Een hond geniet van de warmte. Bloemen bloeien. Vogels fluiten. Het water spettert in het meer naast het stuk land. Het is een klein paradijs. En Astrid R. heeft het meeste met haar eigen handen gemaakt. De stacaravan grondig verbouwd, het terras aangelegd, de omringende tuin gerealiseerd, altijd alles zélf aangepakt. Totdat het niet meer mogelijk was. En Astrid R. heeft het meeste met haar eigen handen gemaakt. Heeft de trailer omgebouwd, de veranda aangelegd, opgeruimd, altijd zelf. Totdat dat niet meer mogelijk was.

Twee jaar geleden begon de pijn in haar vingers. In het begin was het nauwelijks merkbaar en slechts af en toe. Maar vooral als het koud was. Stijve gewrichten in de ochtend. De gezondheid van Astrid R. ging gestaag achteruit. Het duurde niet lang voordat ze haar vingers nog maar nauwelijks kon bewegen. Het doe-het-zelf werk, klussen, tuinieren, allemaal onmogelijk geworden. “Ik kon geen dingen meer pakken. De kracht in mijn handen was weg. En de pijn was erg heftig geworden.”

Astrid R. kon de boormachine, waarmee ze in het voorjaar van 2015, nog een nieuw vogelhuisje had gebouwd geeneens twee minuten meer vasthouden, laat staan hanteren. Diagnose: gevorderde artrose van de vingergewrichten. De behandelingsmogelijkheden van die zogenaamde vinger-polyartrose zijn zeer beperkt. Kunstmatige gewrichten, protheses die vaak operatief in knieën en heupen worden gezet, zijn moeilijk te realiseren in de vingers vanwege de vereiste fijne motoriek. Haar arts raadde het af, omdat maar heel weinig patiënten tevreden zijn met het resultaat van de vingerprothese-operatie. En aangezien alle vingers zijn aangetast, zou Astrid R. ze allemaal moeten laten opereren.

In de hoop een operatie met de mogelijke complicaties te vermijden, heeft Astrid R. veel geprobeerd. "Ik heb vrijwel alles geprobeerd. Specifieke voeding zoals, artisjokken, sommige mossel-preparaten en nog veel meer. Je lest zoveel, er is zoveel dat zou helpen, maar het was allemaal tijdverspilling." Eindelijk kwam ze op een voorlichtingsavond over artrose in contact met MBST. “Ik dacht: dat is precies wat ik zoek. Zo’n therapie moet ik doen.” En haar onderbuikgevoel liet haar niet in de steek.

Haar doel om van de pijn verlost te zijn en de bruikbaarheid van de vingers en handen terug krijgen werd geheel bereikt na een MBST Magnetische Resonantie Therapie van 9 behandeluren. Vier weken na het einde van de therapie was Astrid R. zo goed als pijn- & klachtenvrij. De 60-jarige is gelukkig. “Ik kan alles weer vastpakken, ik heb weer kracht in mijn handen. Nu is alles weer in orde. De kwaliteit van leven is terug.” De volgende projecten om het tuinparadijs te verfraaien staan al in de planning. De lange lijst met ideeën van Astrid R. kan nu verder worden geïmplementeerd. De lange lijst met ideeën kan ze nu gaan realiseren.

Astrid R., 60 jaar - Polyartrose vingers, handen en armen

Mijn rug is de volgende.

Sport is altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik wandel graag en ski al 50 jaar. Helaas heeft de jarenlange grote belasting van de gewrichten zijn merkbare sporen achtergelaten en is mijn rechterknie, die in het dagelijkse leven nog normaal functioneert, altijd opgezwollen bij en na sportactiviteiten. Tijdens het skiën kun je de knie elke dag dikker zien worden. Koelen en een dagje pauze nemen hielp maar beperkt. Dat is jammer, want tijdens je skivakantie wil je zoveel mogelijk op de piste staan.

"Te weinig resterend kraakbeen in de knie" was de diagnose. Kraakbeendegeneratie dus. Ik probeerde hyaluronzuur-injecties en verder alleen lichte lichaamsbeweging, maar dat hielp slechts een korte tijd. Dus ik begon de hele tijd een kniebrace te dragen om een deel van de kniebelasting weg te nemen. Het zorgde voor een lichte vermindering van de zwelling.

Ik heb de MBST-Therapie geprobeerd in augustus 2016 en direct tijdens verschillende behandeluren merkte ik dat het van binnen in de knie werkte. Het is een beetje zoals lymfemassage, je voelt dat de doorstroming beter is, je voelt dat er meer activiteit is.

Tijdens de volgende vakanties deed ik bewust de kniebrace niet aan, om te ervaren of en hoe de MBST-Therapie iets had veranderd. In september ging ik wandelen en in januari 2017 skiën. Beide keren zonder kniebrace en er was alleen een kleine zwelling. Verder kon ik als vanouds wandelen en skiën.

Ik heb nu een tweede reeks MBST-Behandelingen afgerond als opfris-behandeling en ik ben benieuwd hoe het zich de komende maanden zal ontwikkelen. Maar het resultaat tot nu toe spreekt me al zeer aan. Ik denk dat ik binnenkort mijn rug ga aanpakken, want dat bezorgt me al langer problemen. Ik ben benieuwd hoe dat zal uitpakken.

Jens v. H., 61 jaar - Artrose van het kniegewricht

MBST heeft mijn huwelijksdans gered.

De pijn in de bal van mijn voet was er al een tijdje, soms minder, soms sterker, maar meestal verdween het weer. Maar nadat ik me samen met mijn verloofde inschreef voor een danscursus, werd het echt erg. De pijn was zo heftig dat ik op blote voeten naar huis moest lopen. Diagnose: genetische Hallux Valgus (scheefgroei van de grote teen). Twee operaties volgden, maar wat overbleef was pijn en een onaangenaam litteken. Zelfs de zachtste schoenen zorgden ervoor dat de pijn in mijn voet zich uitstraalde tot aan mijn dijbeen. Ook ging ik steeds meer hinken. Maar ik wilde echt mijn droomschoenen dragen voor de openingsdans op mijn bruiloft. Welke vrouw wil dat niet? In mijn wanhoop dacht ik er zelfs aan om het huwelijk helemaal uit te stellen. Mijn wanhoop was zo groot geworden dat ik mijn huwelijksdatum wilde uitstellen. Maar nu is de pijn eindelijk weg!

Ik vond de oplossing op internet met de MBST Magnetische Resonantie Therapie. De werking en beoogde resultaten klonken geweldig. Ik heb er een orthopedisch chirurg over geraadpleegd en ben vervolgens de MBST-Therapie gaan doen. De verbetering begon al na een paar dagen. Binnen 2 weken na de therapie werd de pijn aanzienlijk minder en vandaag de dag is de pijn weg. Aan mijn lange jaren van pijn is een einde gekomen. Ik kan MBST Magnetische Resonantie Therapie ten zeerste aanbevelen! Ik kan zonder problemen werken, sporten en dansen met mijn verloofde. De huwelijksplanning is in volle gang en ik kijk erg uit naar mijn huwelijksdans. Dank voor alles!

Janine B., 27 jaar - Postoperatieve behandeling van Hallux Valgus (scheefgroei van de grote teen)

Succesvolle MBST-Therapie voor kraakbeenletsel en beenmergoedeem.

Gewrichtsproblemen en kraakbeendefecten zijn niet alleen een probleem van professionele atleten en topsporters. Iedereen kan dergelijk letsel oplopen. Mijn hobby is bijvoorbeeld hockey. Na een hockeywedstrijd werd mijn linkerknie plotseling dik en kreeg ik hevige pijn. Maar ik kon me niet herinneren dat ik mezelf had verwond of dat ik een blessure had opgelopen. Dus ik heb een MRI laten maken om achter de oorzaak te komen.

De scans toonden een meniscuslaesie en beenmergoedeem in het linkerknie gewricht die de zwelling en de pijn hadden veroorzaakt. Zoals te zien was op de MRI-beelden, had ik een kraakbeenlaesie (kraakbeenletsel) en beenmergoedeem in mijn linkerkniegewricht, die de zwelling en de pijn hadden veroorzaakt. Beenmergoedeem is een ophoping van bloed en ontsteking in het bot dat kan ontstaan als gevolg van blessures of een klap tijdens het sporten.

Na deze zelfdiagnose besloot ik een therapie te gebruiken, die ik al op veel patiënten met succes heb toegepast, namelijk MBST Magnetische Resonantie Therapie. De therapie wordt sinds 1999 met succes toegepast en heeft voor zover ik weet geen bijwerkingen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening of de klachten worden therapiesessies van 5, 7 of 9 uur voorgeschreven die op aaneengesloten dagen moeten plaatsvinden. Zoals bij zoveel van mijn patiënten, werkte MBST ook bij mij prima, met een geweldig resultaat als gevolg: herstellend kraakbeen en geen last meer van het beenmergoedeem.

Dr. Raymond Young, Orthopedisch chirurg en Sportgeneeskundig Specialist - Kraakbeenlaesie en beenmergoedeem in het kniegewricht

Zo kan ik er goed mee leven.

Ik weet dat ik niet meer zo fit ben. Lopen gaat al een tijdje wat moeilijker, maar thuis red ik me prima. Dat het lichamelijk langzaamaan minder wordt, heb ik altijd aan de ouderdom geweten. Maar voor de  heviger wordende pijn in mijn schouder, die ik voelde bij elke beweging, heb ik wel mijn huisarts geraadpleegd. Pas toen mijn schouder zo pijnlijk werd, besefte ik hoeveel je je schouder gebruikt. Ik houd bijvoorbeeld erg van breien en maak veel kleren voor mijn kleinkinderen. Zelfs voor mijn oudste kleinkind, ze is 15, maakte ik nog truien. Maar op gegeven moment niet meer. Ik kon het niet meer vanwege de pijn.

Mijn kleindochter haalde me toen over om er met de dokter over te praten. Hij stelde me MBST-Therapie voor. In het begin was ik sceptisch, ook omdat het zo lastig voor me was om op een behandelbank te klimmen en dan zo lang te blijven liggen. Maar toch was het verrassend comfortabel en de MBST-consulente heeft me goed geïnformeerd.

MBST heeft me goed geholpen. De beweeglijkheid van mijn schouder is een stuk beter geworden. Na tien weken was mijn pijn veel minder. Helaas is die pijn niet helemaal weg, ik zou zeggen 70% van de pijn is weg. Maar dat is prima, ik kan dat aan. Ik ben al ouder en ik heb altijd wel wat pijn op de een of andere plek. Maar zoals het nu is, daar kan ik goed mee leven. Helemaal als je kijkt naar de pijn die ik voorheen had. En ik kan mijn schouder weer gebruiken zoals het bedoeld is. Ik kan weer breien.

Greta S., 77 jaar - Artrose in het schoudergewricht

Eten is nu weer leuk

Ik heb 5 jaar last van CMD (Cranio Mandibulaire Dysfunctie). Dat is een aandoening in en rondom de kaakgewrichten, dat gevolgen kan hebben op doodnormale handelingen zoals eten, bijten en praten. Omdat de symptomen erg variëren, kan het lang duren voordat de diagnose correct is gesteld, waarna pas gericht behandeld kan worden. Dat was ook bij mij het geval.

Een symptoom is het langdurig aanhoudend tandenknarsen. Omdat de kaak vrijwel altijd gespannen was, was artrose van de kaak het gevolg. Die kaakartrose veroorzaakte jarenlang de hevigste pijn in beide kaakgewrichten. Ik had meestal Brufen 800 (pijnstiller met verlengde afgifte, die veelal wordt ingezet bij gewrichtsaandoeningen) nodig om de dag door te komen. Ik kon zelfs geen banaan of soep meer eten, omdat mijn kaak bijna geblokkeerd was en ik mijn mond niet ver genoeg kon openen. Maar in tegenstelling tot andere lichaamsdelen kan de kaak niet rusten. Je moet eten, praten...

Op een dag kreeg de fysiotherapiepraktijk, waar ik wel eens kwam, een nieuw therapiesysteem voor de behandeling van onder andere artrose. Het MBST-Therapiesysteem. Ik besloot zo’n MBST-Behandeling te ondergaan. In het begin, net na de MBST-Therapie, namen mijn klachten toe, waardoor ik bijna wanhopig werd. Ik had direct na de behandeling eigenlijk meer last dan voorheen. Maar gelukkig was dat maar voor korte tijd. Het is een teken dat het lichaam reageert op de behandeling, dat er lichaamsprocessen worden geactiveerd. Kortom, het is een teken dat het werkt.

En dat bleek dus waar te zijn, want het werd al snel echt beter. 8 maanden later was ik klachtenvrij. Ik kan mijn mond weer normaal en zonder pijn openen. Ik word wakker zonder die constante pijn in het gebied van hoofd, mond en oor. Pas sinds die pijn weg is, realiseer ik me hoeveel symptomen er door die aandoeningen veroorzaakt. De naar de schouders uitstralende hoofdpijn die ik destijds had, was namelijk geen normale hoofdpijn. Daar kwam ik na de MBST-Therapie pas achter. En ook zoiets normaals en alledaags als eten is nu weer leuk. Alles is geweldig.

Lucia G., 21 jaar - Artrose van de kaak

Ik kan iedereen de MBST-Therapie van harte aanbevelen.

Enkele jaren geleden liep ik bij een sportongeval een elleboogbreuk op. Een operatie en revalidatie waren noodzakelijk. Helaas was de revalidatie niet erg succesvol. Daarna had ik nog steeds hevige pijn en was mijn arm niet meer volledig functioneel. Ik kon mijn arm niet meer volledig uitrekken en er nauwelijks gewicht op zetten.

Na enkele jaren had ik alle hoop verloren dat die zeurende pijn nog ooit zou verdwijnen. Uiteindelijk heb ik nogmaals een orthopeed geraadpleegd. Ze raadde me MBST-Therapie aan en ik ging meteen akkoord.

De therapie startte in januari 2017. Het effect trad direct in. Sindsdien ben ik pijnvrij en kan ik mijn arm volledig bewegen en gebruiken.

Ik heb ook al jaren last van tussenwervelschijfklachten. Omdat de MBST-Therapie voor mijn elleboog zo succesvol is geweest, besloot ik wederom een MBST-Behandeling voor mijn rug te doen. Mijn huisarts had in eerste instantie wat twijfels, maar werd ook overtuigd toen ik verbetering en pijnverlichting opmerkte, kort na de MBST-Behandeling.

De start van de therapie was in april 2017. Tot de eerste vervolgcontrole in juli voelde ik af en toe nog wat pijn, maar die pijnklachten waren veel lichter dan voorheen. Bij de tweede controle in november was ik helemaal pijnvrij. Ik zou een dergelijke MBST-Therapie zeker opnieuw doen, indien nodig en ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Barbara W., 46 jaar - Pijn na een gebroken elleboog en tussenwervelschijfklachten

MBST was het echt waard!

Ik had al een aantal jaren last van artrose in nagenoeg alle vingers. De veranderingen in mijn gewrichten waren al zichtbaar. Ik ben bij verschillende doctoren geweest, die me allen niet echt konden helpen. Ik kreeg te horen dat ik ermee zou moeten leven. Er was geen therapie die mij kon helpen. Dus nam ik dagelijks 3 tot 4 Ibuprofen om de pijn te verdragen. En op momenten moest ik zelfs meer pijnstilling nemen.

Vorig jaar ben ik weer overgestapt naar een orthopedisch chirurg, die gespecialiseerd is in artrose. Hier maakte ik kennis met de MBST Magnetische Resonantie Therapie en deze therapie gaf me hoop op pijnverlichting. Ik had in totaal 9 therapiesessies van elk een uur.

Tijdens de eerste paar MBST-sessies voelde ik een tintelend gevoel in de aangetaste gewrichten. Vandaag kan ik melden dat ik al 13 maanden geen pijn meer heb gehad. De zichtbare veranderingen in mijn vingers zijn natuurlijk niet te genezen. Maar ik kan wel met vreugde zeggen dat ik nog steeds pijnvrij ben en dat de MBST-Therapie mij heeft overtuigd.

De kosten werden niet gedekt door mijn ziektekostenverzekering, dus ik moest de behandeling zelf betalen. Maar het was het echt waard en ik zou deze therapie meteen opnieuw inzetten als de pijn zou terugkomen.

Thomas K., 53 jaar - Polyartrose vingers en polsen

Ik raad het aan om het te doen. Je kunt er zoveel mee winnen.

In eerste instantie merkte ik niet echt hoe slecht mijn heup was geworden, omdat het zo langzaam ging. Het begon eigenlijk vele jaren geleden. De afstanden die ik kon lopen, werden langzaam maar zeker minder. Het viel me niet echt op. Als mijn heup pijn deed, dacht ik altijd dat ik gewoon te veel had gedaan en dat een beetje rust voldoende zou zijn. Ik was tenslotte al een hele eind in de 70, dus ik dacht, nou ja, ik word er niet jonger op.

Ik realiseerde me pas hoe weinig ik kon lopen, toen mijn buren me ernaar vroegen. Ik kon eigenlijk nauwelijks een stap zetten zonder mijn heup te voelen. De pijn straalde vaak door naar mijn voeten. Ik bleek toen al heupartrose graad III te hebben.

We hebben toen cortisone-injecties geprobeerd. Het hielp wel, maar slechts voor een paar maanden. Omdat ik cortisone-gebruik én injecties niet voor de lange termijn wilde en ik niet kon beslissen over een prothese-operatie, stelde de orthopedisch chirurg MBST-Therapie voor. Ik heb dat toen gedaan.

Na ongeveer een maand na de MBST-Therapie begon ik echt het verschil te merken. Er was verbetering merkbaar. Vandaag was het iets meer dan een jaar geleden sinds mijn behandeling. Ik ben grotendeels klachtenvrij, heb geen beperkingen meer qua loopafstand of mobiliteit. Ik hoop natuurlijk dat deze verbetering lang blijft duren. Tot nu toe heb ik in ieder geval geen achteruitgang opgemerkt.

De MBST-Therapie is zeker aan te raden. Er is zoveel te winnen.

Renate W., 79 jaar - Heupartrose

14 pijnstillers per dag hielpen niet, MBST wél!

In de ergste fase slikte ik tot wel 14 pijnstillers per dag. Het hielp nauwelijks. Het begon meer dan 7 jaar geleden. Ik heb toen een verkeerde beweging gemaakt en verdraaide daarmee mijn knie. Daarna heb ik mijn knie wat rust proberen te geven, door niet meer te trainen. Ik trainde minstens drie keer per week en dat sporten was een onderdeel van mijn leven geworden.

Op een gegeven moment hielp ook die rust niet meer. Ik kon mezelf alleen de trap op trekken door de leuning vast te houden, elke stap een maximale pijn. De röntgenfoto’s lieten precies zien hoe erg de artrose in mijn knie was geworden. De orthopeed adviseerde chirurgie, een operatie dus, en een gewrichtsprothese. Maar dat weigerde ik te accepteren. Ik was bang dat ik het sporten, waar ik me zo lekker bij voelde, voor altijd zou moeten opgeven. Dus ik kwakkelde door met fysiotherapie en slikte pijnstillers totdat ik het niet langer verdragen.

Maar ik weigerde dat te accepteren, uit angst dat ik het dansen voorgoed zou moeten opgeven. Dus ik probeerde gymnastiek en nam pijnstillers totdat ik het niet langer kon verdragen.

Vervolgens werd ik door een kennis gewezen op de Magnetisch Resonantie Therapie van MBST. Mijn arts was sceptisch, hij vond dat het kraakbeen al teveel beschadigd was om de therapie nog effect te laten hebben. Ik wilde het nog steeds proberen en onderging 9 therapie-sessies van 1 uur. In het begin voelde ik niets. Andere patiënten zeiden dat ze een tinteling of warmte hadden gevoeld die zich door het behandelde gewricht verspreidde. Dus ik had verwacht dat het me niet zou kunnen helpen. Het heeft even geduurd maar dat is begrijpelijk gezien de schade aan mijn knie. Zes weken na de therapie voelde ik iets en daarna werd het steeds beter. Dat was zelfs op de röntgenfoto's te zien.

Vandaag de dag kan ik weer sporten, ook al ben ik natuurlijk wel wat voorzichtiger geworden. Maar dat maakt me niet uit, helemaal als je bedenkt dat ik nog gedacht had dat ik in een rolstoel terecht zou komen. Ik ben blij dat de MBST-Therapie voor mij zo goed heeft gewerkt en dat ik weer goed kan lopen en sporten.

Marlene T., 59 jaar - Artrose van het kniegewricht

Geen pijn meer in beide knieën

De eerste symptomen van knieartrose in beide knieën traden al heel vroeg op, namelijk op 40-jarige leeftijd. Meestal worden oudere mensen getroffen, maar dit is blijkbaar mijn "zwakke plek". Enkele jaren geleden kreeg ik injecties met hyaluronzuur, wat hielp. Totdat de artrose te ver was gevorderd en de injecties niet meer hielpen tegen de pijn.

Op dat moment zou een operatie de volgende optie zijn geweest. Maar aangezien mijn beide knieën waren aangetast, aarzelde ik. Twee keer anesthesie, twee keer opgenomen worden in het ziekenhuis, twee keer revalidatie? Beide knieën worden bijna nooit tegelijkertijd geopereerd en ik vond de gedachte ook niet prettig dat ik eventuele complicaties met het andere been niet zou kunnen compenseren.

Ik vernam van een artrosebehandeling met MBST en heb informatie ingewonnen. Ik wilde er gezien mijn situatie graag voor gaan. Het leek alleen maar voordelen te hebben: geen bijwerkingen, goede resultaten bij artrosepatiënten, pijnloos, poliklinische behandeling mogelijk. Bovendien konden beide knieën tegelijkertijd worden behandeld. 

De behandeling zelf verliep probleemloos en ik merkte er niets van. Ik lag comfortabel op de ligstoel en viel af en toe zelfs in slaap. Het werkte goed en er kwam al snel verbetering. Eerst in mijn rechterknie en een paar weken later de linker. Beide knieën zijn nu pijnvrij. Ik heb vaak het gevoel dat ik mijn knieën niet eens opmerk, en daarmee bedoel ik natuurlijk de pijn die ik altijd had. Die pijn was zo'n deel van mijzelf geworden dat het dus merkbaar werd nu die pijn verdwenen is. Daar moet ik aan wennen. Maar dat doe ik graag!

Astrid K., 48 jaar - Artrose in beide kniegewrichten
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op