Aandoeningen

Aandoeningen

Behandeling voor de aanmaak van cellen en het herstellen van doelweefsel

MBST is als effectieve behandeling voor de aanmaak van o.a. nieuwe bot- & spiercellen en revitalisatie van beschadigde en inactieve kraakbeencellen, om kraakbeendegeneratie & botontkalking (tijdelijk) tegen te gaan, in te zetten tegen artrose en osteoporose. Daarnaast kan MBST ook een bijdrage leveren aan het herstellen (regenereren van specifiek doelweefsel zoals spier-, pees- of bandweefsel) e/o het verlichten van diverse aandoeningen en klachten, zoals: sportblessures & spierscheuringen, wervelgerelateerde rugklachten (tussenwervelschijven), bandletsel, stressfracturen etc.. Dit alles middels het stimuleren van het celmetabolisme van het menselijke lichaam.

Artrose • Wat is dat?

Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening bij volwassenen over de hele wereld. Velen krijgen er in hun leven mee te maken. Helaas niet alleen op latere leeftijd. Ook jongere mensen worden steeds vaker getroffen. Artrose ontstaat niet van de ene op de andere dag, tenzij het wordt veroorzaakt door verwondingen of ongevallen. Gewrichtsslijtage als gevolg van degeneratie (= afbraak) van kraakbeen kan zich in de loop van jaren ontwikkelen. Vaak zijn de symptomen in het begin gering en veroorzaken weinig ongemak, waardoor de ziekte in het begin nauwelijks wordt opgemerkt.

Hoe kan MBST helpen bij artrose?

De niet-chirurgische MBST-Behandeling omvat een andere therapie-benadering en is gericht op het behoud van het natuurlijke gewricht. Het richt zich op een versnelling en verbetering van het natuurlijke herstel van het kraakbeen en pakt daarmee één van de belangrijkste oorzaken van artrose aan (kraakbeendegeneratie).

Lees meer over Artrose »

Osteoporose • Wat is dat?

Osteoporose is een botziekte met een sterk verhoogd risico op botbreuken, omdat de botten hun sterkte, stevigheid en stabiliteit verliezen. Het probleem is dat deze ontwikkeling in de meeste gevallen niet duidelijk is voor de getroffenen, omdat de afname van de botdichtheid niet wordt opgemerkt. Botverlies is dus een sluipende ziekte en blijft lange tijd symptoomvrij. Daarom wordt osteoporose veelal pas gediagnosticeerd nadat er een botbreuk is opgetreden. Een vroeg zichtbaar teken van mogelijke osteoporose kan een licht verlies van ‘hoogte/lengte’ zijn vanwege het ineenzakken of ‘krimpen’ van de wervelkolom. 

Hoe kan MBST helpen

Het MBST-Therapiesysteem is ontwikkeld om op een gerichte manier energie over te brengen op botweefsel (zéér gerichte energie-overdacht). Het doel is om het metabolisme (stofwisseling) te verhogen en herstelmechanismen en regeneratieprocessen van het lichaam opnieuw te triggeren en op gang te brengen. 

Lees meer over Osteoporose »

Sportblessures • Wat zijn dat?

Een sportblessure is een trauma (verwonding) dat een atleet oploopt tijdens training of wedstrijd. De meest voorkomende zijn blessures aan spieren, gewrichtsbanden en pezen, verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en breuken. Als spieren, gewrichtsbanden en pezen geblesseerd raken, verliezen ze hun functionaliteit, met een drastische beperking van zo’n beetje elke fysieke activiteit als gevolg. Daarom zijn de juiste behandeling en een snel maar vooral duurzaam herstel belangrijke onderdelen van iedere regeneratie- en revalidatiefase.

Hoe kan MBST helpen?

De niet-chirurgische MBST Magnetische Resonantie Therapie heeft een andere benadering en beoogt, naast blijvende pijnverlichting, vooral het metabolisme te verhogen en daardoor de lichaamseigen herstelmechanismen en regeneratieprocessen opnieuw op gang te brengen door een gerichte energieoverdracht naar het beschadigde weefsel.

Lees meer over Sportblessures »

Tussenwervelschijven • Wat zijn dat?

Tussenwervelschijven vormen de verbinding tussen twee wervellichamen. Ze bestaan uit een binnenste zachte pulpuskern (nucleus pulposus), die wordt omgeven door een vezelige ring met kraakbeenweefsel (anulus fibrosus) en dekplaten van hyaline kraakbeen (glad kraakbeen) die zich uitstrekken tot in de wervellichamen. De zachte pulpuskern is een celarm en gelatineus weefsel met een hoog watergehalte.

Hoe kan MBST helpen?

De niet-chirurgische MBST Magnetische Resonantie Therapie heeft een andere benadering en beoogt, naast blijvende pijnverlichting, vooral de regeneratie en revitalisatie van de beschadigde weefselcellen van de wervelkolom en tussenwervelschijven te stimuleren. 

Lees meer over Tussenwervelschijven »
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op