Deze unieke behandeling ook in uw praktijk toepassen?

Deze unieke behandeling ook in uw praktijk toepassen?

Voor professionals

Wilt u de MBST-Therapie kunnen inzetten in uw praktijk? Uiteraard dient u dan te beschikken over één of meerdere MBST-Apparaten. U als fysiotherapeut e/o orthopedisch specialist kan de specifieke MBST-Apparatuur naar keuze verkrijgen middels lease. Het betreft een operational lease constructie (oftewel: huur). Wij verkopen de apparatuur dus niet. Informeer bij ons voor de mogelijkheden, de kosten en de verdere samenwerking. We sturen u dan graag een overzicht van de kosten, inclusief een basale calculatie, waarmee de exploitatie van MBST in uw praktijk inzichtelijk wordt weergegeven. Duiding omtrent de maandelijkse operational lease-/huurkosten, de behandelingsadviesprijzen en het aantal behandelingen per maand om break-even te draaien, zult u dan van ons verkrijgen (kleine 'teaser': bij 1 tot 2 behandelingen per maand, afhankelijk van het type MBST-Apparaat, de type aandoening en het aantal benodigde uren per therapiesessie, bent u uit de kosten en verdient u al aan de MBST-Behandeling. De patiënt naar tevredenheid geholpen, dus patiënt happy, u happy!). 

Meer informatie over de leasemogelijkheden, de kosten en de verdiensten, neem dan contact met ons op.

Scrol voor ervaringen van medische professionals met MBST helemaal naar onderen.

MBST-Behandeling: gerichte effectieve behandeling tegen degeneratieve en orthopedische aandoeningen

MBST is een natuurlijke, biofysische stimulatiebehandeling van het metabolisme (stofwisseling) van de cellen van ons lichaam. MBST zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, zoals bot- en spiercellen, en revitalisatie en regeneratie (herstel) van bestaande en beschadigde cellen (o.a. kraakbeencellen), om op die wijze het algehele degeneratieproces van het lichaam, waaronder kraakbeendegeneratie, een tijdelijke halt toe te roepen.

Anders gezegd: MBST is een gerichte behandeling die op effectieve wijze bijdraagt aan herstel van spierscheuringen (sportblessures), degeneratieve aandoeningen (zoals artrose, osteoporose) en overige orthopedische aandoeningen (wervelkolom-gerelateerde klachten, bandletsel, stressfracturen). MBST is effectief als behandeling door de aanmaak van nieuwe cellen en revitalisatie van beschadigde en inactieve cellen en dus nieuw en hersteld doelweefsel (o.a. bot, spierweefsel, kraakbeen) in het steun-, houdings- & bewegingsapparaat van het lichaam.

Celregeneratie: aanmaak en herstel van doelweefsel

De MBST-Behandeling is effectief voor aandoeningen met een degeneratief karakter (in o.a. gewrichten) en diverse andere orthopedische aandoeningen aan het bewegingsapparaat van het lichaam. Te denken valt aan artrose en osteoporose. MBST stimuleert het lichaam met de gerichte aanmaak van nieuwe lichaamscellen in specifiek doelweefsel, zoals bot- & spiercellen, en de revitalisatie van beschadigde/inactieve cellen (celregeneratie) in o.a. het kraakbeen en zet daarmee het degeneratieproces tijdelijk in de ‘wachtstand’.


Verbetering bot- & kraakbeenweefsel door stimulering celmetabolisme

Het natuurlijke algehele degeneratieproces (‘aftakeling’) van het lichaam wordt niet permanent gestopt. Dat is onmogelijk. MBST realiseert enkel een tijdelijk ‘stop’ in die aftakeling van het lichaam door de aanmaak en revitalisatie/regeneratie van doelweefsel, zoals spier-, bot- & kraakbeenweefsel. MBST realiseert door stimulering van het celmetabolisme de gerichte aanmaak van nieuwe cellen en revitalisatie van beschadigde en inactieve cellen, met een toename van de dikte van de kraakbeenlaag (kraakbeenmatrix) in gewrichten en een toename van de kraakbeendichtheid als gevolg. Deze positieve interventie in het kraakbeendegeneratieproces heeft een drastisch pijnverlagend effect en draagt zo bij aan een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven. Feitelijk realiseert MBST een vertraging in de verdere aftakeling van het lichaam e/o het specifieke lichaamsdeel, waardoor mensen weer in staat zijn om dingen te doen die voorheen niet of nauwelijks meer lukten.

Artrose en osteoporose zijn -als progressieve aandoeningen- niet permanent te stoppen en in het geheel terug te draaien, maar door de inzet van de MBST-Behandeling wordt er een tijdelijke 'stop' aangebracht. De kwaliteit van gewrichten en omliggend weefsel zoals spieren, botten, pezen en kraakbeen wordt aanzienlijk verbeterd. De dichtheid van het kraakbeen neemt toe en het ‘smeermiddel’ van het gewricht, de synoviale vloeistof, wordt eveneens beter e/o vermeerderd.

Succesvol ingezet door meer dan 500 orthopeden

MBST is een op de Universiteit van Giessen (Dui) ontwikkelde, gepatenteerde en door de TÜV erkende & goedgekeurde toepassing, die alleen al in Duitsland door meer dan 500 orthopeden en chirurgen als succesvolle behandeling erkent en gebruikt wordt. Naast Duitsland is MBST inmiddels ook al uitgerold in meer dan 40 landen. Meer dan 350.000 mensen zijn succesvol behandeld met MBST en alleen al in Duitsland worden meer dan 130.000 MBST-Therapie-uren per jaar uitgevoerd met MBST.

å

Meer informatie ontvangen?

Heeft u interesse in MBST als behandelingsoptie?

Ervaringen en behaalde successen met de MBST Magnetische Resonantie Therapie door professionals

Al ruim 20 jaar werken professionals, zoals fysiotherapeuten en orthopedische specialisten, met de MBST Magnetische resonantie Therapie in hun praktijken voor de succesvolle behandeling van een verscheidenheid aan aandoeningen en verwondingen van het bewegingsapparaat van het menselijke lichaam. Naast de ervaringen van vele naar tevredenheid geholpen patiënten, treft u hieronder enkele ervaringen aan van medische professionals, die MBST hebben ingezet bij hun patiënten als oplossing en verlichting bij degeneratieve en orthopedische aandoeningen:

MBST heeft de voorkeur boven andere therapieën, omdat studies hebben aangetoond dat kraakbeenlagen weer worden verdikt, verdicht en veerkrachtiger worden. Dit wordt ook bevestigd door onze ervaringen.

drs. (NL) Dr. med. Tom Berg, Damme (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie boekt uitstekende resultaten, ook bij de behandeling van aandoeningen van het botmetabolisme.

Dr. med. Joachim Overbeck, Deggendorf (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie verhoogt de tevredenheid van patiënten en is een perfecte aanvulling op klassieke behandelconcepten.

Dr. med. J. Henning, Lahnhöhe (D)

Ik ben dankbaar dat ik met MBST een behandelconcept heb dat de patiënten veel meer accepteren dan ik had gedacht.

Dr. med. Thomas Bombel, Brackenheim (D)

Er is een breed toepassingsgebied voor de MBST-Behandeling in professionele sporten dat hoge eisen stelt aan een snelle en succesvolle genezing tot fitheid, om weer te kunnen concurreren. MBST Magnetische Resonantie Therapie is een moderne niet-invasieve therapie, die kan worden gebruikt in de sportgeneeskunde voor de behandeling van diverse sportblessures of de gevolgen van overbelasting. Het verkort het biologische genezingsproces aanzienlijk en ondersteunt daarmee het doel van elke sporter en atleet: weer sporten! Dat is ook bij (professioneel) handbal erg belangrijk. 

Dr. med. René Toussaint, Leipzig (D)

Het voordeel van MBST Magnetische Resonantie Therapie is dat het de oorzaak aanpakt en daarom veel beter is dan therapieën met een puur symptomatische benadering. MBST Therapie is een pijnloze, bijwerkingenvrije, moderne methode van kraakbeenregeneratie.

Dr. med. Stefan Lipski, Seevetal (D)

De gedeeltelijk en volledige pijnverlichting van de behandelde patiënten is echt indrukwekkend. MBST Magnetische Resonantie Therapie is nu mijn eerste keuze bij de behandeling van vingerpolyartrose!

Dr. med. Petra Höfert, Potsdam (D)

MBST is een therapie die zich onderscheidt van andere behandelmethoden met betrekking tot behandelsucces en de duurzaamheid van de behandeling.

Matthias W. Hötzel, Montabaur (D)

Al bijna 20 jaar hebben we bij het Artrose- en Osteoporosecentrum Keulen goede ervaringen met de MBST Magnetische Resonantie Therapie. Veel patiënten met artrose zijn weer pijnvrij, hebben hun mobiliteit terug en een verbeterde kwaliteit van leven herwonnen. Dit alles zonder operaties. Therapeutisch gebruikte Magnetische Resonantie is een steunpilaar van mijn medische werk geworden, dat ik niet meer wil missen omwille van mijn patiënten.

Paul Schepers, Keulen (D)

MBST laat een unieke relatie zien tussen het verwachte effect en de afwezigheid van bijwerkingen.

Dr. med. Ulrich Frohberger, Münster (D)

Al meer dan tien jaar is MBST Magnetische resonantie Therapie voor mij een eersteklas behandeloptie voor de behandeling van degeneratieve en posttraumatische gewrichtsaandoeningen. Omdat het geen bijwerkingen heeft en gemakkelijk te gebruiken is, is het een prettige vorm van therapie voor mijn patiënten, die langdurige verlichting van de symptomen en functionele verbetering belooft.

Dr. Werner Menzler, Schweinfurt (D)

De nieuwste generatie MBST Magnetische Resonantie Therapie vormt niet alleen een optimale aanvulling op mijn reeks niet-chirurgische, holistisch gestructureerde therapeutische benaderingen, het heeft het fundamenteel en radicaal veranderd. Ik kan enkel consequent positieve patiëntervaringen uit mijn eigen praktijk bevestigen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met MBST een zeer hoge therapie-standaard kan bieden.

Dr. Andreas Venninger, Dossenheim (D)

In mijn orthopedische praktijk zijn in de afgelopen 10 jaar ook topsporters en professionele beoefenaars van voetbal, basketbal, tennis en atletiek met succes behandeld met MBST Magnetische Resonantie Therapie. De therapie is gebruikt voor de behandeling van kraakbeendefecten en schade door overbelasting op gewrichten en pezen, evenals voor regeneratie na trauma, inclusief bot- en kraakbeenoedeem (botkneuzingen), post-operatieve inzet en voor osteochondritis dissecans (loszittend botdeeltje in knie).

Dr. med. Christoph Buck, Ulm (D)

Voor specifieke aandoeningen gebruikt binnen een systematisch therapieconcept, is MBST Magnetische Resonantie Therapie al een zegen voor onze patiënten en ik zie een enorm potentieel voor verdere ontwikkeling van deze methode.

Prof. Dr. Bruno Baumann, Kalkar (D)

Al 10 jaar behandel ik artrose en osteoporose met succes met de MBST Magnetische Resonantie Therapie in mijn praktijk. Ik gebruik de therapeutische Magnetische Resonantie om patiënten met een grote verscheidenheid aan indicaties te behandelen. Ik ken geen andere behandelingsmethode die zulke positieve resultaten voor de patiënt laat zien.

Roland Opel, Riesa (D)

Een zeer effectieve therapie die ook prettig is en vrijwel geen bijwerkingen heeft. De meeste van mijn patiënten die ik met MBST heb behandeld, zijn buitengewoon tevreden.

Dr. med. Lutz Fahrig & Team, Braunschweig (D)

Zeer effectieve therapie voor artrose en osteoporose zonder ongewenste bijwerkingen en een blijvende pijnvermindering.

Dr. med. Heino Kniffler, Dr. med. Klaus-Wolfgang Richter, Dr. med. Carsten Dehler, Kelkheim (D)

De veiligste methode waarvan is bewezen dat deze een positief effect heeft op het kraakbeen.

Reinhard Bensch, Pulheim (D)

Als orthopedisch en natuurgeneeskundig arts gebruik ik al meer dan 25 jaar effectieve reguliere en alternatieve therapieën. Zelfs na vele jaren MBST te hebben gebruikt, ben ik nog steeds verbaasd over de behandelresultaten.

Dr. med. Peter Krapf, Trier (D)

Het Medisch Centrum Bad Salzhausen heeft de MBST-Therapieapparaten ARTHRO-SPIN-LIFT en ARTHRO-SPIN-FLEX aangeschaft om aan de hoge eisen van onze patiënten te voldoen. Het positieve effect op artrose-gerelateerde klachten was zoals verwacht. Maar ik was vooral verrast door de goede effecten op ruggengraatsyndromen. Zo waren de klachten aan de lumbale wervelkolom van een Duitse patiënte van 81 jaar na 4 sessies zo sterk verminderd dat ze voor haar 5e behandelsessie zonder haar wandelstok verscheen.

Dr. med. Thorsten Muthorst, Bad Salzhausen (D)

We gebruiken de MBST-Therapie omdat dit de meest effectieve, niet-invasieve behandelmethode is voor artrose.

Dr. med. Regina Langhammer, Dr. med. Stefan Balkausky, Bremen (D)

Ik was volledig overtuigd door de MBST-Therapie na de behandeling die mijn vrouw heeft ondergaan. Ze heeft knie-artrose en had hevige pijn en ze onderging al twee keer een arthroscopische operatie, uitgevoerd door gerenommeerde orthopeden in Heidelberg en Pforzheim. Alle andere klassieke behandelingen waren inmiddels geprobeerd, maar zonder succes. Na negen behandelingen met MBST is ze tot op de dag van vandaag pijnvrij. Ze kan zelfs weer dansen!

Dr. med. Bernhard Roth, Bensheim (D)

De eerste keuze voor de behandeling van artrose en tendinitis (peesontsteking). Vaak kan een operatie worden voorkomen of langdurig worden uitgesteld. Omdat we in onze praktijk allerlei soorten operaties doen, zijn we in een goede positie om de resultaten van MBST te evalueren. En dat leidt tot een positieve evaluatie.

Dr. med. Marko Niederhaus, Dr. med. Martin Kippels, Keulen (D)

Ik heb jarenlang goede en zeer goede ervaringen gehad met MBST Magnetische Resonantie Therapie voor de behandeling van degeneratieve aandoeningen van de perifere gewrichten en ben altijd positief verrast door de resultaten. Alle graden van artrose kunnen zonder bijwerkingen worden behandeld met een zeer goede kans op succes. Daarom heb ik het aanbod van behandelingen dat ik in mijn praktijk kon bieden met het MBST-Therapieapparaat voor armen en benen uitgebreid. Ik heb namelijk ook een MBST-Behandelbank aangeschaft en ik verwacht vergelijkbare goede resultaten bij de behandeling van osteoporose en wervelkolomklachten.

Dr. med. Hendrik Reinwald, Gedern (D)

We zijn overgestapt van magnetische veldtherapie naar MBST. Patiënten reageren doorgaans veel sneller op de MBST-Therapie. Het komt zeer zelden voor dat iemand niet op MBST-Therapie reageert als de indicatie zorgvuldig is vastgesteld. We willen MBST als therapiemethode in ons praktijkcentrum niet meer missen!

Dr. med. Hans-Christof Reitzner, Dr. med. Martin Stock, Sinsheim (D)

We raden MBST Magnetische Resonantie Therapie aan als preventieve kraakbeen-regenererende therapie voor matige tot ernstige artrose van kleine en grote gewrichten.

Dr. med. Thorsten Schubert, Dr. med. Bernd Schaefer, Dr. med. Gerald Eggers-Stroeder, Hamburg (D)

Naar mijn mening is MBST de meest effectieve en langdurige therapie voor artrose.

Prof. Dr. med. Alexander Völker, Berlijn (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie is uitermate geschikt voor de behandeling van sportblessures. Ik gebruik het ook tijdens wedstrijden van de nationale atletiekploeg. Het werkt heel goed bij het veel voorkomende geval van stressreacties van de botten. MBST is de optimale impuls om het lichaam van de patiënt van binnenuit in beweging te krijgen.

Dr. med. Uwe Wegner, Hannover (D)

Ons leidende principe: 'effect zonder bijwerkingen' is volledig van toepassing op MBST Magnetische Resonantie Therapie.

Dr. med. Erwin Weijnen, Neurenberg (D)

De MBST Magnetische Resonantie Therapie voltooit de multimodale pijntherapie, complementair aan andere therapie-opties.

Dr. med. Irena Klemmt, Berlijn (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie is zeer nuttig en verlengt de levenscyclus van gewrichten.

Dr. med. Norbert Kaltenkirchen, Trier (D)

De MBST Magnetische Resonantie Therapie maakt indruk met zijn biologische werking, is vrij van bijwerkingen en zeer effectief.

Dr. Thomas Grießer, Lüdenscheid (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie is een biofysische behandelmethode, die in zeer veel gevallen leidt tot uitstekende symptoomverbetering en klachtenvermindering.

Dr. med. Thomas Lagodka, Bonn (D)

MBST is zachtaardig en innovatief - voor mij de ideale aanvulling op mijn scala aan therapieën.

Dr. Harald Oliver Dorndorf, Marburg (D)

Verbazingwekkende resultaten zijn mogelijk, zelfs in gevallen waarin je niet verwacht dat het helpt.

Silke Bretz, Walsrode (D)

Gewrichtsbesparende Magnetische Resonantie Therapie - niets is beter dan het eigen gewricht.

Dr. med. Karsten Christesen, Hamburg (D)

De zeer moderne MBST-Therapie vormt een aanvulling op het scala aan chirurgische en klassieke behandelingsopties in mijn praktijk. Mijn patiënten zijn overwegend zeer tevreden met MBST Magnetische Resonantie Therapie. De methode rondt mijn pallet aan therapieën uitstekend af.

Dr. med. Rainer Biglmaier, Berlijn (D)

MBST overtuigde ons met de brede keuze aan indicaties, variërend van artrose, osteoporose en metabole botaandoeningen tot blessures aan spieren, banden en pezen.

Dr. med. Thomas Arndt, Dr. med. Jörg-Christian Geslagen, Celle (D)

Als er een niet-pijnlijke en niet-invasieve therapie moet worden gebruikt bij pijnlijke gewrichtsontstekingen, dan kan dat op een elegante manier met MBST. Met deze therapie worden alle structuren van gewrichten, botten, kraakbeen en bandweefsel geregenereerd en wordt de functionaliteit hersteld zonder enig risico of bijwerkingen.

Gerhard Breier, Keulen (D)

MBST Magnetische Resonantie Therapie is een zeer efficiënte en gerichte therapeutische methode voor de behandeling van artrose en osteoporose.

Galina Degner, Chemnitz (D)

MBST magnetische resonantie therapie is een effectieve therapie die verdere schade op de lange termijn helpt voorkomen.

Dipl.-Med. Thomas Kiel, Bitburg (D)

Aanzienlijke pijnvermindering en mobiliteitsverbetering en een algehele verbetering van de levenskwaliteit kan worden bereikt met de MBST Magnetische Resonantie Therapie.

Dr. med. Karin Krüger, Schwerin (D)

Met de kraakbeen-regeneratieve MBST-Therapie bieden we onze patiënten meer dan alleen het bestrijden van symptomen. We kunnen het beloop van artrose positief beïnvloeden door het ziekteverloop aan te passen.

Dr. Achim Lüth, Freiburg (D)

MBST overtuigde mij met zijn zeer effectieve werking zonder bijwerkingen bij de behandeling van artrose en osteoporose.

Dr. Thomas Nöcker, Naunhof (D)

De MBST-Therapie is een zeer goede alternatieve behandeling zonder bijwerkingen voor chronische gewrichtsproblemen.

Dr. med. Thomas Bether, Dr. med. Claudia Schmidt, Dr. med. Beate Müller, Freital (D)

MBST is een vorm van behandeling die veel effectiever is dan het placebo-effect (30% tot 60%). Het wordt wetenschappelijk en statistisch gecontroleerd, biedt effectieve stimulatie van het bewegingsapparaat, is vrij van bijwerkingen en daarmee een uiterst effectief fysiologisch behandelconcept. Het kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere therapieschema's.

Dr. Lothar Weiss, Rastatt (D)
Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op