MedTec Medizintechnik GmbH

Al meer dan 20 jaar hoogwaardige medische technologie

Het doel van het Duitse MedTec Medizintechnik GmbH is om de gezondheid van mensen duurzaam te verbeteren. Met dit in gedachten ontwikkelt en verkoopt MedTec al meer dan 20 jaar hoogwaardige medische technologie van topkwaliteit voor zowel de humane en esthetische geneeskunde als de diergeneeskunde.

Innovatieve medische technologie – gemaakt in Duitsland

MedTec combineert op wetenschap gebaseerde kennis en technologische expertise met medische innovatie om enkele van de grootste gezondheidsuitdagingen aan te pakken waarmee de hedendaagse samenleving geconfronteerd wordt.

Medische competentie en technische vaardigheden

MedTec wordt dagelijks geconfronteerd met de complexe uitdagingen van de medische technologie en werkt daarom nauw samen met universitaire onderzoeksinstellingen, gespecialiseerde praktijken en artsen aan de voortdurende ontwikkeling van de MBST Magnetische Resonantie Technologie. De  medische technologie van MedTec en de MBST-Apparatuur combineert therapeutische effectiviteit met optimale functionaliteit, ergonomie en design. Dit heeft geresulteerd in een therapiesysteem dat wordt erkend door medische experts over de hele wereld.

Ontwikkeld in Duitsland, wereldwijd gebruikt

Huisartsen, fysiotherapeuten, orthopedische specialisten, medische zorgcentra en ziekenhuizen vertrouwen op de therapeutische Magnetische Resonantie Technologie van MedTec, niet alleen in Duitsland en Europa, maar wereldwijd. Dit maakt MedTec Medizintechnik GmbH wereldmarktleider op het gebied van therapeutisch toegepaste Magnetische Resonantie Technologie.

TOP 100 Top-innovator

MedTec’s innovatiekracht blijkt uit meer dan 150 patenten. Met haar ontwikkelingen zet MedTec maatstaven en standaarden in innovatie en hightech. In 2020 werd MedTec voor de vierde keer (eerder in 2014, 2016 en 2018) bekroond als één van de 100 meest innovatieve middelgrote bedrijven in Duitsland. Deze herhaalde onderscheiding staat voor de uitstekende medewerkers, compromisloze kwaliteit, succesvolle partners en overtuigende Magnetische Resonantie Producten.

MBST als wereldwijde therapiestandaard

Al twee decennia staat de naam MedTec voor technische vooruitgang, innovatie en kwaliteit in medische technologie. MedTec zal er alles aan blijven doen om ook in de toekomst aan deze claim te voldoen. MedTec en haar partners streven gepassioneerd het doel na om Magnetische Resonantie Therapie, onder de merknaam MBST, wereldwijd neer te zetten als één van de standaardtherapieën voor de behandeling van degeneratieve ziekten, zoals artrose en osteoporose, en verwondingen aan het menselijke bewegingsapparaat en aandoeningen aan het botmetabolisme.

Sinds 1998 wordt MBST Magnetische Resonantie Therapie met succes gebruikt in fysiotherapiepraktijken, orthopedische praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen en klinieken. In die tijd werden alleen al in Duitsland meer dan 350.000 patiënten behandeld.

Wetenschappelijke gegevens bewijzen het effect

Het effect en de brede tolerantie/inzetbaarheid van de MBST Magnetische Resonantie Technologie bij de behandeling van vele ziekten en klachten van het menselijke bewegingsapparaat worden bevestigd door valide gegevens uit talrijke onderzoeken en gespecialiseerde publicaties.

Wereldwijd erkende keurmerken en certificaten

Om de hoogste kwaliteitsnormen te kunnen garanderen, wordt de gepatenteerde Magnetische Resonantie Technologie en de daarvoor benodigde apparatuur uitsluitend in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Certificering volgens DIN-EN-ISO 13485 door de geaccrediteerde TÜV-SÜD certificeringsinstantie is een integraal onderdeel van het kwaliteitsmanagement van MedTec. Uiteraard voldoen de MBST-Therapieapparaten ook aan de huidige EU-richtlijn 93/42/EEC (Medical Devices Directive).

De geschiedenis van Magnetische Resonantie

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op