Gerichte en effectieve behandeling

MBST-Behandeling: gerichte effectieve behandeling tegen degeneratieve en orthopedische aandoeningen

Meer in detail kunnen we stellen dat MBST een natuurlijke, biofysische stimulatiebehandeling is van het metabolisme (stofwisseling) van de cellen van ons lichaam. MBST zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen, zoals botcellen en spiercellen, en de regeneratie en revitalisatie (herstel) van beschadigde en inactieve cellen (o.a. kraakbeencellen), om op die wijze het algehele degeneratieproces van het lichaam, waaronder kraakbeendegeneratie (verslechtering van kraakbeencellen), een tijdelijke halt toe te roepen.

Anders gezegd: MBST is een gerichte behandeling die op effectieve wijze bijdraagt aan herstel van spierscheuringen (sportblessures), degeneratieve aandoeningen (zoals artrose, osteoporose) en overige orthopedische aandoeningen (wervelkolom-gerelateerde klachten, bandletsel, stressfracturen). MBST is effectief als behandeling door de aanmaak van nieuwe cellen en dus nieuw weefsel (o.a. bot, spier) en revitalisatie van beschadigd en inactief celweefsel (o.a. kraakbeen) in het steun-, houdings- & bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten) van het lichaam.

Celregeneratie: herstel en revitalisatie van kraakbeencellen

De MBST-Behandeling is effectief voor aandoeningen met een degeneratief karakter (in o.a. gewrichten: verbinding tussen twee of meer botten waar beweging en draaiing mogelijk is) en diverse andere orthopedische aandoeningen. Orthopedische aandoeningen zijn aandoeningen aan het steun-, houdings- & bewegingsapparaat van het lichaam, dus de spieren, botten, pezen, banden en gewrichten in o.a. de voeten, enkels, knieën, heupen, rug, nek, schouders, ellebogen, polsen handen en vingers. Bekende aandoeningen met een degeneratief, dus aftakelend en verslechterend karakter, waarop MBST dus een positief effect heeft, zijn o.a. artrose (gewrichtsslijtage, kraakbeendegeneratie) en osteoporose (botontkalking, afnemende botsterkte). MBST stimuleert het lichaam met de aanmaak van nieuwe lichaamscellen, zoals bot- & spiercellen, en de revitalisatie van beschadigde/inactieve cellen (celregeneratie), zoals kraakbeencellen en zet daarmee het degeneratieproces tijdelijk in de ‘wachtstand’.

Verbetering bot- & kraakbeenweefsel

Het algehele degeneratieproces van het lichaam wordt niet permanent gestopt. Dat is onmogelijk. We worden allemaal ouder en ‘takelen’ daarbij langzaam af. Dat is een natuurlijk gegeven. Maar MBST kan wel, middels de werking die het lichaam stimuleert tot de aanmaak van nieuwe cellen en revitalisatie van inactieve cellen, een bijdrage leveren aan een aanzienlijke verbetering van weefsel, zoals spier-, bot- & kraakbeenweefsel. MBST stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en de revitalisatie van inactieve cellen. Daardoor wordt de kraakbeenlaag in de gewrichten niet alleen verbetert; de dichtheid van het kraakbeenlaag (en dus de kraakbeenmatrix) neemt ook toe. Met andere woorden: het lichaam wordt door de MBST-Behandeling aangezet tot de aanmaak van nieuwe cellen en revitalisatie van beschadigde en inactieve cellen, waardoor o.a. het kraakbeendegeneratie-proces (onderdeel van het algehele degeneratieproces) een tijdelijk halt wordt toegeroepen, wat drastisch pijnverlagend werkt en een positieve verbetering teweegbrengt van de kwaliteit van leven. Feitelijk realiseert MBST een vertraging in de verdere aftakeling van het lichaam e/o het specifieke lichaamsdeel, waardoor mensen weer in staat zijn om dingen te doen die voorheen niet of nauwelijks meer lukten. Denk daarbij aan trappen lopen, wandelen en sporten maar ook spelen met de (klein)kinderen!  

Stimulering metabolisme (stofwisseling) van lichaamscellen

Het menselijk lichaam bestaat uit circa 100 biljoen cellen (= 100.000 miljard cellen) en pakweg een derde daarvan sterft iedere drie maanden door ‘normaal onderhoud’. Anders gesteld: iedere seconde sterven er miljoenen lichaamscellen en elke seconde krijgen we er miljoenen cellen bij. MBST stimuleert die specifieke gebieden om extra cellen aan te maken middels het stimuleren van het metabolisme van de lichaamscellen.

Artrose en osteoporose zijn -als progressieve aandoeningen- niet permanent te stoppen en terug te draaien, maar door de inzet van de MBST-Behandeling wordt er een tijdelijk 'stop' aangebracht. De kwaliteit van gewrichten en omliggend weefsel zoals spieren, botten, pezen en kraakbeen wordt aanzienlijk verbeterd. De kraakbeendegeneratie wordt tijdelijk 'on hold' gezet, bestaande kraakbeencellen worden gerevitaliseerd, de dichtheid van het kraakbeen neemt ook toe en het ‘smeermiddel’ van het gewricht, de synoviale vloeistof, wordt eveneens beter e/o vermeerderd.

Succesvol ingezet door meer dan 500 orthopeden 

MBST is een op de Universiteit van Giessen (Dui) ontwikkelde, gepatenteerde en door de TÜV erkende & goedgekeurde toepassing, die alleen al in Duitsland door meer dan 500 orthopeden en chirurgen als succesvolle behandeling erkent en gebruikt wordt. Naast Duitsland is MBST inmiddels ook al uitgerold in meer dan 40 landen. Meer dan 350.000 mensen zijn succesvol behandeld met MBST en alleen al in Duitsland worden meer dan 130.000 MBST-Therapie-uren per jaar uitgevoerd met MBST.

Waarvoor is de MBST-Behandeling in te zetten?

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op