MBST ARTHRO-SPIN-FLEX

ARTHRO-SPIN-FLEX is een flexibele MBST Magnetische Resonantie Behandelbank van de nieuwste generatie apparaten voor de behandelgebieden schouder, rug, wervelkolom, tussenwervelschijven, heup, benen en beide knieën. Met een behandel-veldvolume van ca. 150 liter en een ligoppervlak met een lengte van 200 cm kunnen mensen van bijna alle leeftijden en maten efficiënt en comfortabel worden behandeld. Verbeterde technologische componenten verhogen het aantal mogelijke te behandelen indicaties.

Behandelingsgebieden

MBST-Behandelbank voor schouder, rug, wervelkolom, tussenwervelschijven, heupen, benen, (dubbele) knie.

MBST ARTHRO-SPIN-FLEX

Overtuigende medische technologie voor de behandeling van degeneratieve aandoeningen

Het MBST ARTHRO-SPIN-FLEX Therapieapparaat betreft hoogwaardige medische technologie. Dit MBST-Therapieapparaat combineert therapeutische effectiviteit en patiëntcomfort met een uniek design en overtuigt ook in de dagelijkse praktijk door zijn functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, esthetiek en hygiënische aspecten. Met zijn brede scala aan te behandelen indicaties zet ARTHRO-SPIN-FLEX nieuwe maatstaven. Het therapiesysteem maakt een betrouwbare, behoedzame en veilige behandeling van een groot aantal degeneratieve aandoeningen en verwondingen van het bewegingsapparaat mogelijk. Bovendien wordt het gebruikt bij aandoeningen van het botmetabolisme en om genezingsprocessen te versnellen. Dit maakt het een ideale aanvulling op post-operatieve, intramurale en revalidatie-begeleidende behandelstrategieën voor verwondingen en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Flexibel positioneringssysteem

ARTHRO-SPIN-FLEX biedt veel vrije ruimte aan de patiënten met zijn open constructie en het grote behandelveld met een volume van ca. 150 liter. Behandeling van obese of claustrofobische patiënten is mogelijk. Het eenvoudig te gebruiken positioneringssysteem maakt variabele instap en comfortabele behandeling van (lichamelijk gehandicapte) patiënten eveneens mogelijk. ARTHRO-SPIN-FLEX neemt ongeveer evenveel ruimte in als een behandelbank/massagetafel en past daardoor zelfs in kleinere praktijkruimtes. De oppervlakken hebben geen hoeken of scherpe randen, zijn bestand tegen stoten, krassen en schuren en zijn gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren.

De gepatenteerde en TÜV-gecertificeerde medische technologie achter dit MBST-Therapieapparaat voldoet aan de huidig geldende EU-normen en kan voor alle leeftijdsgroepen worden gebruikt.

Bent u medisch professional en heeft u interesse in dit therapieapparaat? Vraag hier meer informatie aan: 

De belangrijkste nieuwe ontwikkelingen en voordelen van ARTHRO-SPIN-FLEX in één oogopslag:

 • Dubbel Magnetisch Resonantiesysteem
  De applicatoren genereren een optimaal Magnetisch Resonantieveld van zeer hoge behandelingskwaliteit.
 • FLEXSLIDE Ergonomische Positionering
  Het verschuifbare applicatorsysteem vergemakkelijkt het betreden en het positioneren van de patiënt op de behandelbank.
 • Vacuüm ingesloten Spoelsysteem
  Het vacuüm afgedichte spoelsysteem genereert stabiele Magnetische Resonantiebehandelingsvelden en een wisselend magnetisch veld met minimale verstoring.
 • MRQ: Monitoringsysteem voor Magnetische Resonantie
  De module regelt de sterkte en kwaliteit van het Magnetische Resonantieveld tijdens de therapiesessie om optimale behandelingscondities te garanderen.
 • AFP-Controle
  Het gepatenteerde Adiabatic Fast Passage controlesysteem maakt het mogelijk om Magnetische Resonantiecondities te genereren, zelfs bij lage magnetische veldsterktes.
 • High Efficiency CPU
  De krachtige CPU met een keramische resonator is verantwoordelijk voor het aanpassen van verschillende synchrone en asynchrone protocollen en het aansturen van de PWM-Controller Unit. Dit zorgt voor geoptimaliseerde MBST-Therapiesequenties om deze in de beste chronologische volgorde te kunnen uitvoeren.
 • PWM-Controller Unit
  PWM staat voor pulsbreedtemodulatie en wordt onder meer gebruikt voor het aansturen, bewaken en bijstellen van het Magnetische Resonantiebehandelveld.
 • SPIN Kalibratie Unit
  De regelmodules maken een exacte instelling of kalibratie van het therapieapparaat mogelijk.
 • EVOCONTOUR-Ontwerp
  Innovatief ergonomisch designconcept met vloeiende lijnen. Het behandelingsoppervlak met fijne kalfsleernerf en een subtiele mat-glanzende afwerking zorgt voor een perfect ligcomfort en een aangenaam gevoel.

MBST ARTHRO-SPIN-LIFT

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op