Gesprek met meneer die drie MBST-Behandelingen binnen één jaar heeft ondergaan

Gesprek met meneer die drie MBST-Behandelingen binnen één jaar heeft ondergaan

Gesprek met de heer Koos Weterings die inmiddels zijn derde opeenvolgende MBST-Behandeling heeft ondergaan.

Bladel, 28 augustus 2023

U heeft bijna uw derde MBST-Behandeling binnen één jaar achter de rug. Wat waren uw beweegredenen om een MBST-Behandeling te ondergaan?

Ik had van jullie behandeling vernomen en was benieuwd naar de resultaten. De ingewonnen informatie toonde duidelijk aan dat een behandeling tegen knie-artrose goede resultaten opleverde. Daarom begon ik half november 2022 met een MBST-Behandeling tegen mijn knie-artrose. Het bewegen ging de laatste jaren moeilijker en moeilijker en ik kreeg meer pijn aan m’n knieën. Opstartpijn bij het uit bed komen en ook een zeurende pijn als je rustmomenten pakt. Dat moest minder worden. Ik wilde van die pijn af, dus ik stond positief tegenover het starten van een kniebehandeling.

Ik had ook al last van artrose in mijn handen en was voornemens om óók een MBST-Behandeling aan de handen te gaan doen. Jullie adviseerden me in het geval van poly-artrose, dus artrose in meerdere gewrichten in het lichaam, om te beginnen met de artrose waar je het meeste last van hebt. Dat was in mijn geval aan mijn knieën. Bij een positief resultaat van de kniebehandeling, dat dus aantoont dat ik receptief oftewel ontvankelijk ben voor de MBST-Behandeling, zouden we altijd nog kunnen kijken of we daarna ook een MBST-Behandeling aan de handen zouden kunnen inplannen. Na enige tijd, denk aan een week of zes, merkte ik echt grote vooruitgang met mijn knieën. Daarom heb ik vrij snel daarna een handenbehandeling ingepland. Als het werkt bij mijn knieën, dan zal het toch ook wel werken bij mijn handen, nietwaar? Dus ongeveer tweeënhalve maand na het einde van mijn kniebehandeling begon ik met de handenbehandeling.

Dat was inderdaad mooi dat u zo’n goede resultaten boekte met uw kniebehandeling. En ook zo snel. Na een paar weken had u al grote vooruitgang, dus minder pijn in uw knieën en een toegenomen beweeglijkheid van het kniegewricht. Wat waren uw verwachtingen van de tweede behandeling die u onderging?

Eigenlijk hoopte ik op hetzelfde resultaat met mijn handen als bij mijn knieën. En ik verwachte eerlijk gezegd ook soortgelijke resultaten. Dat kwam natuurlijk doordat de MBST-Behandeling bij mijn knieën zo goed aansloeg. En dat schept dan natuurlijk verwachtingen. Het duurde in de periode na deze handenbehandeling wat langer voordat ik echt vooruitgang begon te merken, dan net na de kniebehandeling. Maar uiteindelijk kwam ook in de weken na het einde van de handenbehandeling de merkbare vooruitgang. Mijn vingers werden dunner en minder opgezwollen, waardoor de beweeglijkheid van mijn vingers weer veel beter werd. Ook de pijn werd aanzienlijk minder. En vooral dat laatste was erg goed te merken. Ik kon weer pijnloos de normale alledaagse dingen doen, zoals tuinwerkzaamheden en klusjes rondom het hui. Dit waren alledaagse dingen die voorheen langzaamaan steeds moeilijker waren geworden.

En nu, terwijl we dit interview afnemen, bent u bezig met het laatste behandeluur van uw derde MBST-Behandeling, dit keer een behandeling aan uw onderrug. Waarom nu weer deze behandeling en wat zijn hiervan uw verwachtingen?

Het moge duidelijk zijn dat ik inmiddels weet wat ik van de MBST-Behandeling kan verwachten. Ik ben 83 jaar, wat je wel een gevorderde leeftijd mag noemen. Maar ik ben nog hartstikke actief met o.a. de aankleding van feesten en partijen die worden gehouden in de mooi ingerichte zalen die mijn vrouw en ik verhuren. En die activiteiten wil ik graag zo lang mogelijk blijven doen. Ook mijn rug, en dan met name mijn onderrug, is al wat langer aan slijtage onderhevig. Ik ben er mee naar specialisten geweest en die hebben wel het één en ander kunnen doen. Onder andere het aanmeten van een rugcorset. Dat helpt, maar natuurlijk ben ik ook zeer nieuwsgierig geworden naar de resultaten van een MBST-Behandeling aan de (onder)rug, vanwege mijn eerdere positieve ervaringen. Jullie hebben duidelijk aangegeven dat de rug een wat ingewikkelder ‘gewricht’ is dan bijvoorbeeld de knieën, maar dat er zeker voldoende aanknopingspunten waren om een MBST-Behandeling te starten. Daarom zijn we in de vierde week van augustus 2023 begonnen met een 7-urige MBST-Behandeling aan de onderrug. Ik heb goede hoop dat ik ook bij deze behandeling goede resultaten ga boeken. Ik weet dat ik receptief ben voor de behandeling en dat die bij mij goed kan aanslaan, maar natuurlijk is het nog altijd spannend. Voor nu is het nog even afwachten, maar gezien de resultaten van mijn eerdere knie- en handenbehandeling hoop ik op minder rugpijn en meer beweeglijkheid. Ik realiseer me goed dat ik al aardig op leeftijd ben, maar ik wil graag de dingen blijven doen zoals ik die de afgelopen jaren heb gedaan. Dat is mijn doel en de beweegreden achter deze behandeling. Eigenlijk de beweegreden achter alledrie de behandelingen.

Zou u de MBST-Behandeling aanraden aan anderen en zo ja, waarom?

Ik ben vanaf het begin dat ik bij jullie ben begonnen met de behandelingen een goed uithangbord voor jullie geweest. Mijn mening is namelijk dat je elkaar moet verder helpen. Ik doe duidelijk mijn voordeel met de resultaten en dat draag ik dan ook graag uit aan anderen. Niet dat ik er te koop mee loop, maar als andere mensen me vragen naar hoe het met me gaat, vertel ik ze graag over de resultaten die ik heb geboekt. Uiteraard hoop ik dat zij, in het geval zij ook last van bijvoorbeeld artrose hebben, óók voordeel kunnen behalen bij een MBST-Behandeling.

Inmiddels weet u het één en ander over de MBST-Behandeling, aangezien u driemaal binnen een jaar een MBST-Behandeling hebt gedaan. Heeft u nog een mening over de informatieverstrekking vanuit ons naar u als patiënt toe?

Ik moet zeggen dat jullie altijd zeer volledig zijn geweest in jullie informatie en in het vertellen van de achtergronden van de MBST-Behandeling. Jullie website is uitgebreid en zeer informerend. Ook het Intakegesprek dat ik voorafgaand aan de behandelingen heb gedaan bij Bart Damen, de onafhankelijke MBST-Specialist, is prima geweest en gaf me een eerlijk en helder beeld van wat ik zou kunnen verwachten van de MBST-Behandeling en de resultaten daarvan. Gedurende de behandeling in jullie fraaie Behandelcentrum nemen jullie de patiënt bij de hand, leggen alles goed uit, beantwoorden alle gestelde vragen en gaven mij in ieder geval een goed gevoel. De behandeling staat, het MBST-Behandelcentrum staat en het gehele proces die men moet doorlopen om een MBST-Behandeling in te plannen staat. Ga zo door!

Wat ik ook waardevol vind, zijn de diverse contactmomenten die jullie hebben met de behandelde patiënten op zes weken, drie maanden en zes maanden ná het einde van de behandeling. Dat toont jullie betrokken houding aan mij als (oud-)patiënt en voor jullie is het goed om te vernemen hoe de resultaten en ontwikkelingen zijn bij mij als behandelde patiënt. Over enkele weken hebben we weer contact over de resultaten van de nu bijna afgeronde rugbehandeling. Dus ik ben benieuwd!


Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op