Ontwikkeling, onderzoek & publicaties

Ontwikkeling MBST-Technologie

Het MBST-Therapiesysteem maakt, zoals vermeld, geen gebruik van Magnetische Resonantie Technologie om beelden/scans te genereren, maar om verschillende processen in organisch weefsel (zoals spieren, bot, kraakbeen) op moleculair niveau te stimuleren.

Jaren van interdisciplinair onderzoek en ontwikkeling waren nodig om de MBST-Technologie therapeutisch (dus genezend) te kunnen gebruiken. Voor diverse weefsels werden verschillende parameters bepaald, zoals protondichtheden en relaxatietijden, door middel van Magnetische Resonantie Spectroscopie. In nauwe samenwerking met het Instituut voor Kernfysica van de befaamde Universiteit van Giessen in Duitsland werden weefselspecifieke relaxatietijden gemeten en vastgesteld. Samen met het Laboratorium voor Medische en Moleculaire Biologie van de gerenommeerde Fachhochschule (FH) Aken werden vervolgens weefselspecifieke cel-parameters ontwikkeld.

Op basis van deze resultaten heeft de onderzoeksafdeling van MedTec Medizintechnik GmbH, het Duitse moederbedrijf achter de MBST-Therapie & en de achterliggende Technologie, indicatie-specifieke Magnetische Resonantie therapie-sequenties (volgordes, reeksen) ontwikkeld, die op MBST-Therapiekaarten worden geladen en worden gebruikt in de MBST-Therapieapparatuur. Gedurende de MBST-Behandeling zullen de Magnetische Resonantie Applicatoren in de MBST-Therapieapparatuur de juiste resonantiecondities creëren voor het te behandelen doelweefsel en daardoor verschillende processen (waaronder het cel-metabolisme) stimuleren door energie over te brengen naar specifieke celgroepen van specifiek lichaamsweefsel (zoals spieren, kraakbeen, bot).

Onderzoek naar MBST Magnetische Resonantie Therapie en MBST Magnetische Resonantie Technologie

Baanbrekend onderzoek verbetert ons begrip over hoe ons lichaam werkt en het helpt ons gezond te worden en te blijven. Veel wetenschappelijke bevindingen vormen een cruciale basis voor de voortdurende ontwikkeling van de MBST Magnetische Resonantie Technologie. 

Diverse competentiegebieden vertegenwoordigen het profiel van de onderzoeksactiviteiten van MedTec Medizintechnik GmbH. In een constante dialoog met internationale onderzoekspartners (1, 2, 3) werkt MedTec samen om voortschrijdend oplossingen te vinden voor gezondheidsuitdagingen. Daartoe onderhoudt MedTec ook actieve contacten en interactie met vertegenwoordigers van de wetenschap en de medische wereld, onder meer via gespecialiseerde evenementen, conferenties en symposia.

MedTec stelt als ontwikkelaar en fabrikant van de het gehele MBST-systeem, wetenschappelijke en klinische informatie ter beschikking, om wetenschappers, medische professionals, patiënten en overige geïnteresseerde personen/partijen in staat te stellen een gefundeerde beoordeling te maken van MBST-Therapie en MBST Magnetische Resonantie Technologie. De onderzoeken geven ook waardevolle informatie over de manier waarop de MBST-Therapie de kwaliteit van leven van de onderzoeksdeelnemers/patiënten heeft beïnvloed. Ongeacht waar en door wie onderzoeken naar MBST Magnetische Resonantie Technologie worden uitgevoerd, de belangen en de gezondheid van de deelnemers aan het onderzoek staan centraal en worden ten allen tijden beschermd.

Het gebruik van gegevens uit onderzoeken om erachter te komen welke (lichaams)processen kunnen worden gestimuleerd en getriggerd door de MBST-Therapie

Grondige studies en zorgvuldig uitgevoerde onderzoeken zijn een uitstekende manier om behandelingen te ontdekken die patiënten kunnen helpen. Het onderliggende wetenschappelijke proces wordt gezien als een ontdekkingsreis. Het doel van die reis is om feiten te achterhalen en verbanden te leggen. De gerealiseerde observaties en metingen worden gepubliceerd. Internationale onderzoeken, uitgevoerd bij en door verschillende instanties, kenniscentra en universiteiten, dienen er voor te zorgen dat de onderzoeksresultaten ook geografisch divers en representatief zijn voor éénieder die geïnteresseerd is in de MBST-Therapie of die van plan zijn er mee te gaan beginnen.

Gaandeweg het vorderen en uitbreiden van diverse onderzoeken door de jaren heen werd én wordt steeds meer duidelijk over de diverse (lichaams-)processen die de MBST Magnetische Resonantie Therapie kan activeren/stimuleren, inclusief het effect van de inzet van MBST op de kwaliteit van het leven. Voortschrijdend inzicht staat nooit stil!

Publicaties en Clinical Evaluation Reports (CER) over MBST als Therapie en de Technologie

Wetenschappelijke lezingen en publicaties over MBST Magnetische Resonantie Therapie en de achterliggende technologie moeten de kernideeën en wetenschappelijke resultaten van die therapie en technologie overbrengen aan een deskundig publiek. Een belangrijk aspect is het doorgeven van kennis in schriftelijke of mondelinge vorm. Hoorcolleges zijn de meest voorkomende presentatievorm op wetenschappelijke congressen.

Communiceren van wetenschappelijke resultaten en bevindingen over MBST Magnetische Resonantie Technologie

De presentatie van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek zorgt voor een beter begrip van de casus in kwestie en stimuleert de wetenschappelijke discussie. Magnetische Resonantie Technologie als technologie en MBST als therapie is gepresenteerd op vaklezingen, demo-presentaties en andere academische publicaties en workshops aan professionele doelgroepen en diverse anderen. MedTec Medizintechnik GmbH publiceert deze wetenschappelijke informatie om wetenschappers, vakgroepen en geïnteresseerden in staat te stellen een gefundeerde beoordeling te maken van de MBST-Therapie en de achterliggende MBST Magnetische Resonantie Technologie met als enige doel: doelgerichte informatie voor geïnteresseerde personen & instanties (zowel professioneel als patiëntgericht). Het is geenszins een aanbeveling van & voor de betrokken wetenschappers. Uitspraken over werkzaamheid en effectiviteit zijn gebaseerd op ervaringen van de behandelende artsen en hun patiënten en de diverse gevoerde professionele studies en onderzoeken.

Hieronder treft u een overzicht aan van diverse onderzoeken en evaluaties (waaronder de Clinical Evaluation Reports).

De regeneratieve benadering van de MBST-Therapie

Heeft u vragen of opmerkingen?
Neem via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op