Osteoporose / botziekte

Een andere wijdverspreide ziekte is osteoporose (botontkalking) die ook lang zonder enig teken aanwezig kan zijn. Het laat een gereduceerde botmassa en een verminderde botmineraaldichtheid zien. Beide factoren zorgen dat botten steeds makkelijker kunnen breken. Typische breuk punten zijn de wervels, de heupen of de pols. Niet zelden ontstaan ze zonder mechanische invloed van buitenaf.
 
De World Health Organization (WHO) zet osteoporose in de groep van 's werelds 10 meeste ziekten. Het is de meest voorkomende metabole botaandoening.
 
Vandaag zijn er verschillende methoden van de behandeling van osteoporose. De therapie is gebaseerd op 3 pijlers: Voeding met veel vitamine D en calcium, regelmatige lichaamsbeweging en medicatie therapie die de botresorptie proces kan remmen.
 
Osteoporose wordt in de meeste gevallen gediagnosticeerd door de Osteodensitometrie (DXA-meting), de meting van botmineraaldichtheid, de meest zekere diagnostische methode op dit gebied.
 
Als u gediagnosticeerd bent met osteoporose een medische behandeling streng aangeraden.
 
Een nieuwere therapie alternatief is de MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie. Het gebruikt het fysische verschijnsel van de kernspinresonantie op therapeutische wijze. -Osteoporose gerelateerde pijn wordt verlicht op een natuurlijk manier.
 
Botmassa en dichtheid verhogen. Belangrijk voor deze vriendelijke behandeling is de diagnose van de arts. Alleen hij kan verifiëren of en welke therapie met succes kan worden gebruikt.
 
MBST® Magnetische Resonantie therapie staat voor een minimale belasting van het lichaam als gevolg van de natuurlijke biofysisch stimulatie van het metabolisme.
 
Met succes behandelde patiënten hebben een significante vermindering aangetoond van pijn en verhoging van de botdichtheid en massa. De therapie heeft geen bijwerkingen nu toe en wordt beschouwd als pijnloos.
 
Als u MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie ondergaat zijn er meestal 10 x 1 uur sessies nodig. De sessies vinden plaats opeenvolgende dagen.
De behandeling staat bekend als zeer aangenaam. Tijdens de therapie kunt u comfortabel gaan liggen en ontspannen.
 
De toestellen voor de MBST® Treatment zijn gepatenteerd en goedgekeurd als medische apparatuur. Let op: Behandelingen zijn niet altijd gegarandeerd effectief. Voor deze therapie vraagt u het best uw arts om advies. De therapie van osteoporose kan prima worden gecombineerd  met andere behandelingen op advies van uw arts.