Artrose / gewrichtsziekte

Gewrichtsslijtage (artrose) is het alsmaar dunner worden van het kraakbeen in de gewrichten en ontwikkelt zich in het algemeen in de loop van vele jaren en decennia. In de gevorderde stadia, zijn ook het kapsel de botten en synoviale membranen aangedaan. Artrose beperkt zich dus niet tot het kraakbeen. Er zijn nu een scala aan behandelingen beschikbaar voor artrose, variërend van medicijnen en fysiotherapie aan chirurgische ingrepen. De meeste van deze behandelingen zijn gericht op de symptomen, zoals pijn, in verband met deze aandoening in plaats van het aanpakken van de oorzaak - kraakbeen degeneratie - waarvoor er nu nog nauwelijks behandelingen bestaan. Echter, indien op tijd ontdekt en behandeld, kunnen veel van de gevolgen van artrose worden vermeden. Hoewel er geen behandelingen zijn die universeel kunnen  worden toegepast of die gegarandeerd werken.
 
Een van de nieuwste behandelingen momenteel beschikbaar is  MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie. Het maakt therapeutisch gebruik van het fysische verschijnsel van magnetische resonantie. Nucleair Magnetische Resonantie Therapie is gericht op het verlichten van pijn en het regenereren van het kraakbeen op natuurlijke wijze. MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie wordt alleen verstrekt na een diagnose door uw arts.  De juiste diagnose is van belang voor het beste effect. MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie heeft een zeer lage impact op het lichaam en is een uiterst vriendelijke vorm van behandeling . Patiënten die met succes behandeld zijn met MBST® hebben een sterke reductie tot  een totale afwezigheid van pijn en ervaren sterke verbetering in de functie van het getroffen gebied.
 
MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie kent geen bijwerkingen of pijn. De behandelingen worden gegeven in opeenvolgende dagen en duren elk een uur. De meeste mensen ervaren de behandeling zelf als zeer aangenaam, en je kan comfortabel zitten of liggen en ontspannen, terwijl u de behandeling ondergaat.
 
MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie kan ook worden verstrekt bij u thuis dankzij onze mobiele behandelunits. MBST®-Nucleair Magnetische Resonantie Therapie apparaten zijn gepatenteerd en goedgekeurde medische technologie apparaten.


De Indicaties
Overzicht van de belangrijkste behandel regio’s van  MBST® Magnetische Resonantie Therapie. Behandeling van individuele specifieke diagnoses gesteld na zorgvuldig en professioneel onderzoek.

Degeneratieve problemen
MBST-Therapie van de  gewrichten:

 • in heup en knie gewrichten
 • in hand en vinger gewrichten
 • in schouder en elleboog gerichten
 • in voeten en enkels
 • in de kleine wervel gewrichten
Andere aandoeningen die behandeld kunnen worden met MBST® na juiste diagnose
 • tussenwervelschijf degeneratie
 • Chronische rugpijn
 • Ligamentaire aandoeningen
 • Specifieke peesproblematiek
 • Meniscus problemen
 • Sport en ongeval letsels